30.06.2024

Недялко Недялков

Разиграва се поредният властови фарс, в който народът е безучастен свидетел, въпреки че залогът е колективната ни съдба.

Радев отказа да иде на срещата на НАТО, защото не е съгласен с рамковата позиция на МС за Украйна.

А каква е тази позиция, не знае никой, защото се оказва, че е…засекретена.

Тоест, служебният кабинет тихомълком е изработил някаква позиция, а ние дори нямаме право да я разберем. Да не говорим, че никой не ни пита за НАШАТА позиция.

Като журналист и издател на една от най-четените медии в държавата, от два часа опитвам да се добера до въпросната „рамка“, която разпалва поредната война в държавата.

А дали само ВЪТРЕ в държавата?

Дали директно не ни вкарва във война?

От какво толкова е скандализиран президентът и с КАКВО не иска да свързва името си?

Попитах представители на всички политически сили и с изумление установих, че Главчевата рамка не е разпратена до партиите, представени в Народното събрание.

Служебният кабинет е взел решение по най-конфликтната и злободневна тема на съвремието, без да го съгласува с парламента, да не говорим с гражданите!

Как и защо се случва това, кой и на каква цена търгува с живота на семействата ни?

Дочувам оттук-оттам, че е поет ангажимент за участие под ВСЯКАКВА ФОРМА на българската страна в новоизграждащия се пункт на НАТО в Украйна. С оръжия, пари, продоволствия и човешка сила.

Вярно ли е?

Имаме ли право да знаем или…нямаме?

Главчев, веднага разсекрети „рамката“! От кого я криеш, от хората, от народа, от медиите?

Гледай какво се случва в Словакия, как един по един ги изправят пред трибунал за военни престъпления и разпродаване на националните интереси, и си мисли какво те очаква. Един ден. Когато цялото безумие на розовите милитаристи приключи.

Недялко Недялков