19.09.2024

Трудно е да си българин,когато е нарушен Обществения договор.

Жан-Жак Русо ни завеща същността на Обществения договор: „Хората отстъпват на държавата власт да налага правила и да регулира обществените отношения в замяна на ред и сигурност за всички. Такъв договор се сключва доброволно от всички членове на общността или поне от повечето от тях“.

Горкият Русо не е допускал появата на НАТО,ЕС и САЩ,появата на такава партийно плутократична корупция и корпоративно-глобалистки интереси.

Сега решенията на правителството се основават,не на мнението на народа,а се вземат от влиятелни криминални кръгове,съставено от олигарси,тясно свързани с основните партии.Затова у нас по-малко от 9% от българите имат доверие в  Народното събрание, респективно в партиите,а се водим парламентарна република.
Тук очаквам правилните фактчекъри да се изкажат „фундаментално за липса на контекст“ в защита на началниците и хранилката си.

В евроатлантическата демокрация управляващите повсеместно налагат волята си според личните си интереси и тотално изродиха демокрацията. Целта им е да запазят властта си като използват корупцията, манипулират хората, създавайки усещането за едно фалшиво „легитимно“ управление след манипулиран изборен процес чрез гласуване само на партийните ядра,зависимите държавни и общински служители и с неоценимата помощ на фалшивите си контролирани от външния център медии от хранилката.

Поради системно нарушавания Обществен договор, кризата в България стана тотална:демографска,парламентарна, политическа, социална,правосъдна, икономическа, образователна,здравна,конституционна и вече стига до криза на държавно устройство.

Държавното устройство в България в момента е от колониален тип със слугинска олигархична тирания под маската на евроатлантическа либерална демокрация.Основни играчи са контролирани от външната сила на основа на куп съмнителни деяния в тъмното им минало. Държавното устройство на България е тотално изкривено,от което е нарушен и Общественият договор на българите с държавата.
Страната уж се управлява според върховния закон – Конституцията,а се оказа,че почти всеки „случайник“, може да издевателства над нея, със съдействието на „независимия“ Конституционен съд.

Започвам да се съмнявам,че с моралната деградация и икономическия упадък на преките ни началници,(САЩ,ЕС,Британия),се появява вероятност за смяна на Държавното устройство в България.Пиша Британия,защото нищо „велико“ не остана там.Видяхме какво се случва при „великите“ островитяни.

Емигрантски банди подлудиха Копенхаген,пише Труд. Допускат възстановяване на граничните проверки с Швеция.Стрелбата на улицата става ежедневие.Полицията в Копенхаген  получи подкрепления от околните райони, след като в датската столица избухна война между престъпни групировки, съобщи националната агенция Рицау.

Западните ни началници затъват и заради евреите. Мащабните бойкоти в мюсюлманските страни удрят западните марки.Продажбите на западни напитки и продукти в Азия падат поради бойкоти, пише Financial Times: „В мюсюлманските страни е обявен бойкот на западните марки“. Тези действия удариха силно продажбите и приходите на мултинационалните корпорации“. Не плача за тях.
„От Египет до Индонезия, Саудитска Арабия до Пакистан, потребителите избягват компании като Coca-Cola, KFC, Starbucks, Mondelez и Pizza Hut, за да протестират срещу подкрепата си за Израел в конфликта в Газа.
„Това е безпрецедентно събитие. Продължителността на конфликта е безпрецедентна“, каза на пресконференция Амарпал Сандху, главен изпълнителен директор на Americana Restaurants, която притежава марките KFC, Krispy Kreme и Pizza Hut в Близкия изток и Казахстан.

Либералният глобален атлантически елит вече не е в състояние  да спазва „Обществения договор“,но  с мръсни сделки успя да натрапи отново урсулките. Народите им дадоха контрола,а те трябваше да им дават  просперитет и икономически ръст. Обаче им дадоха емигранти, военни разходи и евентуално поредната загубена война с Русия.

Еврозоната в която искат да ни вкарат,без референдум,както в НАТО, пропада в стагнация.

Урсулките успяха! Активността в частния сектор в еврозоната се е забавила още повече през юли и вече е „близо до стагнация“ под натиска на слабостта в производствения сектор, сочи предварителният индекс на мениджърите по доставките (PMI), публикуван от „Ес енд Пи глоубъл“ (S&P Global), предаде Франс прес.

Най-големият началник-САЩ, пък изпада в рецесия,след като там се опитаха да застрелят бившия си президент и настоящ кандидат на републиканците.
През юли безработицата е била 3,6%, което е увеличение с 0,2% спрямо април 2023 г. Наближава тежък спад в американската икономика , а не меко приземяване, пише  Business Insider. Видяхме и най-лошия срив на борсите в стойностите на активите от март 2020 г. и  търговията беше принудена да спре.

А,лидерите на държави в ЕС, с които брюкселските бюрократи не бяха съгласни- или бяха „отстрелвани“ или по изключително „демократичен“ начин се премахваха от властта,(имаше един Хайдер в Австрия,ако някой го помни).

Брюкселското определение за справедливост е възможността  им да се избавят от неконвенционалните персонажи,като Фицо,Орбан,Салвини,Льо Пен,Курц и други вредни за негодниците персони. Нефтената драма в ЕС между Унгария,Словакия и Украйна е на основа безсилната злоба на Брюксел към Орбан и Фицо. Дигнали били мерника и на Вучич.                                       Затова и Пучдемон подлуди испанските лидери и полиция,затова и в Италия трудно удържат трите си богати северни области. Затова „истерясаха“ срещу малка Грузия.

Причината за упадъкът на европейската цивилизация е ислямизацията на ЕС и Британия,игрите на колониалния хегемон и игнорирането на общата воля,като се пренебрегват интересите на по-голямата част от населението. И това,че не са добре с географията и с историята…

Жан-Жак Русо правеше разлика между общата воля,която има силата на закон и волята която е насочена към частния интерес или е само сбор от частни интереси.

Сега общата воля стана имагинерно понятие за сметка на чуждия интерес и частните корпоративно-олигархични интереси.

Учете география и история, дами и господа,(или както там се самоопределяте б.а.), брюкселски бюрократи.

Йордан Халачев