02.05.2024

Свобоно Слово

„Трябва да продължим да предоставяме военна помощ за Украйна в тази ужасяваща война. Ще дадем военно оборудване с отпаднала необходимост и с дефекти, като максимално бързо ще ги заменим с нови“.

Това каза пред журналисти в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той коментира и обсъждането за двойното гражданство.

„Забраната за двойното гражданство за министри трябва да отпадне, защото в тази динамика, има много успели българи, които живеят навън, не искат да си заменят двойното гражданство, а можем да ги използваме като министри и ще бъдат успешни.

Ще настояваме с колегите, ако намерим съгласие между трите партии. Визирам успешни български граждани в чужбина. Ако образно казано сте в Канада, вместо да става тук проблем, че ставаш министър – спокойно можеш да дойдеш, да си министър, а след това да си отидеш да живееш в Канада. Имахме такъв прецедент с политически щети“, посочи Борисов.

„По темата за промените в Конституцията съм казал, че съм се доверил на Христо Иванов. Ние използваме много интересно становищата на Венецианската комисия. Между и първо второ четене има малки детайли, с които можем да се съобразим. Учудващо ПП-ДБ не бяха цялата парламентарна група в залата, но ще видим кои бяха отсъстващите“, допълни Борисов.

Отмяната на Трети март като национален празник няма да подкрепя, ще има второ четене след седмица, на 20 декември – трето четене, каза още по темата за основния закон той.

„Тошко Йорданов си позволява да говори глупости по мой адрес. Аз не искам да отговарям за бръщолевенето му. Това, което той е казва, не е вярно“, каза още лидерът на ГЕРБ.

На въпрос дали са разпределили регулаторите той заяви: „Не сме разпределяли“ и добави, че няма да се парцелират регулаторите, а ще се търсят най-добрите хора.

epicenter.bg