20.04.2024

Срещата в Самарканд на ШОС, Шанхайската Организация за Сътрудничество, създадена в 1996 година и включваща държави от Централна Азия, премина без изненади, както вече писах. Нямаше никакви изненади за тези, които са подготвени и чакат проявите на така наречените нови международни полюси. ШОС стана вероятно първият сериозен, засега регионален, контрапункт на Западния, контролиран от ДД свят. В момента в ШОС членуват 9 държави от Азия, като присъединяването на Иран за пълноправен член стана именно в Самарканд.
Важни са няколко неща.

Първо.
Тази организация в момента съществува като паралелно дублиране на всички важни западни и досегашни международни структури, които отдавна са под пълния контрол на ДД и следователно служат на интересите на световния таен тъмен западен елит. Говоря за ООН, ЕС, НАТО и редица други. Имам предвид, че ШОС, поради липса на други възможности, се превръща в една многофункционална стратегически важна организация, която съвместява за държавите членки и държавите наблюдаващи всички аспекти едновременно – политически, икономически, военни, информационни, по сигурността и борбата с тероризма. Все още тя няма алтернатива в други организации по отделни теми. ШОС стана нещо като всичко за членуващите и гравитиращите, което и осигурява нов живот извън ДД.
Ще се опита ли ДД да превземе ШОС?
Според мен, да, още догодина!

Второ.
Първоначалната идея на ШОС като организация за сътрудничество за сигурност и борба с тероризма, сега се разширява и затова следва известно настройване на структурата и целите за нуждите на настоящата обстановка. Нещо като третокласен път, който трябва бързо да стане магистрала.

Защото ето данните.
Към момента с 9 държави членки ШОС представлява най-голямата регионална организация, която надхвърля мащабите и на ЕС многократно и на САЩ многократно. Засега английската колониална система, която е абсолютно жива, я превъзхожда. ШОС представлява 40% от населението на Земята и приблизително толкова като дял от световната икономика.
Много държа да отбележа, че две от страните членки на ШОС са двете главни азиатски бивши английски колонии. Това може да се окаже изключително опасно, ако нещата тръгнат в погрешната посока.
Също така от изключителна важност е фактът, че към ШОС загравитира Арабския свят. За това след малко.

Трето.
Изненади за мен от Самарканд няма, но тежко отвратително състояние на Западния естъблишмент има и то се надушва от километри!
Самарканд 2022 предизвиква и тепърва ще отваря тежки язви в отделителната система на Западния глобализъм.
Западната преса или не отрази събитието, или го отрази ръмжейки с две думи, или го забаламоса увито в украинското знаме. Видите ли, умиращият и почти свален от власт провален руски президент и неговите азиатски дегенерати.
Истината е обаче, че съдейки по реакциите, Западът изпадна в сериозен ступор и много зле прикрит страх от случилото се на тази среща.

Например Вашингтон Поуст излезе със статия, че случващото се е реализация на така наречения Червен милиард, страх, който се ражда в Америка след смъртта на Сталин и по същество представлява страхът от съюз между Русия и Китай. Според американски журналисти и анализатори този кошмар сега се сбъдва в изключително огромни размери, което фактически, по мое мнение, занулява цялата доктрина на САЩ по Русия и Китай от ученическите години на Бжежински и Кисинджър насам.
Европейците в момента не реагират така или иначе, почти напълно потопени от ДД. Англия обаче показа грозни зъби, забранявайки на китайци да пристъпят до траурните процеси в Лондон.
Така че катаклизъмът, който ШОС предизвиква в Колективния Запад вече е факт, видим и необратим.

Четвърто.
Много важно.
Присъствието на Ердоган и засилващата се геополитическа роля на Ердоганова Турция в света.
Много пъти съм говорила за тази роля. Турция в момента е може би една от трите най-важни държави в света от гледна точка на стратегическото преразпределение на влиянието и залезът на хилядолетния досегашен модел.
Турция на Ердоган изключително успешно изпълнява тази задача да балансира между Изтока и Запада така, че да притиска Запада в най-болезнените му точки и да не може да притиска Путинова Русия, което превръща Турция в основен антиглобалистки играч.
В момента Турция демонстрира открито прекрачването на своя червена линия на лоялност и послушание пред Запада и неговите структури, в които членува. Тъй като, завръщайки се от Самарканд, Ердоган каза, че Турция ще подаде молба за членство в ШОС, то може да видим нещо безпрецедентно – държава, която членува в НАТО и ШОС едновременно. Което е почти фантастика, според мен Ердоган го чакат тежки месеци, вероятно тежък Майдан и страховит опит да бъде премахнат на изборите за президент догодина. Ако оцелее във властта, Ердоган ще стане още по-могъщ.

Искам специално да кажа отново, че Турция НЕ Е ЗАПЛАХА ЗА БЪЛГАРСКАТА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ! Всеки, който го твърди, изостава в реалността, не вижда добре и не разбира изцяло процесите. Има и такива твърдящи го, които са откровено невежи!
Ето сега ще дам доказателство.
Турция се ориентира изключително като участник в процесите в Азия, заявено от Ердоган на всички прояви, следователно я увличат много по-сериозни пътища от хипотетичното и желание да лапне пак Балканския полуостров. Разбирате ли какво казвам? Отдавна я интересуват много по-съществиният азиатски процес, отколкото европейският!
Има и още нещо тук.

Турция става мост не само между Изток и Запад, но и между ШОС и Арабския свят. А това е фантасмагорична възможност за влияние за Турция и тя няма да я пропусне. Доказателството – В Самарканд се случи малко чудо. Ердоган каза, че ако бил присъствал Асад, то щял да се срещне с него и да разговарят.
Интерес към ШОС проявяват Ирак, Египет, Саудитска Арабия, ОАЕ, Катар, Бахрейн, Сирия. Навсякъде тук виждам активната роля на Турция и лично на Ердоган. Който според мен ще се превърне в един от най-съществените световни лидери в борбата с ДД.
Шесто.
Още по-важно.
Путин.

Ако някой забеляза, цялата среща премина под формата на „Путин се срещна и разговаря с…..“, на фона на две или повече национални знамена.
Толкова за отиващия в гроба или в пенсия руски президент.

Анастасия Гешева