23.09.2024

Politikerin Sahra Wagenknecht Die Linke auf der Phil.Cologne 2023 in der Kölner Flora. Zum 11. Mal präsentiert das Internationale Philosophiefest phil.COLOGNE Stimmen aus Philosophie, Wissenschaft und Politik. Köln, 13.06.2023 NRW Deutschland *** Politician Sahra Wagenknecht The Left at Phil Cologne 2023 in the Cologne Flora For the 11th time, the International Philosophy Festival phil COLOGNE presents voices from philosophy, science and politics Cologne, 13 06 2023 NRW Germany Copyright: xChristophxHardtx

Тава е може би най забележителната жена днес в Германия. Тя е пример за пълен левичар, който е на правилната страна по отношение на имиграцията. Такива като нея днес се намират само в Европа, а в някои страни са и на власт. Защото разумните възгледи за расата и имиграцията не са по своята същност нито леви, нито десни, и такива хора като нея го доказват.
В наши дни да наречеш една партия „крайнодясна“ почти винаги означава, че тя иска сигурни граници. И затова Сахра Вагенкнехт – която просто ще наричаме Сахра и която е от комунистическата левица е толкова объркваща за европейските управляващи. И защо ли провокира идиотски заглавия като: „Изгряващата суперзвезда на Германия толкова лява ли е, че е крайно дясна?“
Не. Тя не е по – „крайно дясна“ от Карл Маркс, или Че Гевара, които също разбираха проблемите с расата.
Сахра е родена в Източна Германия през 1969 г. по времето на социализма. Баща й беше ирански студент, който я изоставя и се враща в Иран, когато тя е само на три години.

Тя се присъединява към източногерманската комунистическа партия точно преди падането на Берлинската стена и става интелектуалка.
Нейната магистърска дисертация през 1996 г. върху тълкуването на Хегел от младия Карл Маркс е била толкова проницателна, че е публикувана като отделна книга. Сахра получава и докторска степен с отличие по микроикономика.
Тя беше и все още е марксист, което днес се смята за погрешно, но е едно сериозно виждане за света. Използването на термина „комунисти” за описание на глупаци като Камала Харис и хулиганите от BLM е обида за марксистите.
След обединението със Западна Германия и след като старите източногермански комунисти изчезнаха, тя помогна за основаването на Лявата партия през 2007 г. Сахра последователно е в старата левица: подкрепя правата и социалните грижи за работниците и е подозрителна към Съединените щати, капитализма и едрия бизнес. През 2017 г. тя призова за разпускане на НАТО и за по-тесни връзки с Русия, която вижда като естествен доставчик на енергия за Европа. Тя се противопостави на санкциите срещу Русия след нахлуването в Украйна и се противопоставя на изпращането на оръжия в Украйна. Тя е голям фен на левичари като Уго Чавес в Южна Америка. И тя не харесва имигрантите, които се държат лошо. Когато в навечерието на Нова година през 2015 г. мюсюлмани извършиха сексуално насилие над около 1200 германски жени, особено в Кьолн, Сахра, може би най-известният член на партията на левицата, искаше да ги прогони, защото „Който злоупотребява с правото си на гостоприемство, е загубил правото си на гостоприемство“. Партийните и другари от левицата бяха бесни, „защото левицата не трябва да поставя под въпрос солидарността и човешките права. И защото никой не може сериозно да обмисли връщането на сирийските бежанци обратно.

През 2016 г. Сахра разкритикува Ангела Меркел, че е допуснала толкова много сирийци. Тя вярва, че „колкото по-силна е социалната държава, толкова повече чувство за принадлежност трябва да има, защото ако хората нямат връзка с тези, които получават социални помощи, тогава в един момент те ще откажат да плащат за тези помощи.“ Каква кощунствена идея. „Можете да дадете на сирийците немско гражданство, но това няма да ги направи германци.”
Това толкова възмути лява група, наречена „Торти за мизантропи“, че техен член нахлу на среща на партията на левицата и рамаза парче торта на лицето и.
Без страх, тя казва, че „посланието на Берлин към света трябва да бъде, че „Германия е съкрушена, за Германия няма повече място“. ”
Сахра презира надменните левичари с начин им на живот, които не правят нищо полезно за работническата класа. През 2021 г. тя написа книга, наречена The Self-Righteous /Самоправедният/, която разобличи лицемерието и самомнението на хора, които тя нарича „леви либерали“, които всъщност, не са нито леви, нито либерални. Това беше най-продаваната книга през тази година.
Сахра смята, че Зелените са най-лошите.
Те започнаха като пацифисти и еколози, но стояха зад унищожаването на германската индустрия за производство на ядрена енергия , която Сахра смяташе за жизненоважна за икономиката и добра за работниците. Днес зелените са яростни подпалвачи на война срещу Русия. Тя ги нарича „най-лицемерната, най-дистанцираната, най-лъжливата, най-некомпетентната и според щетите, които причиняват, също и най-опасната партия, която в момента имаме в Бундестага“.
Това се смяташе за особено лошо, защото най-опасната партия се предполагаше, че е националистическата Алтернатива за Германия.

Тази година Сахра гласува против закон, който улеснява германците при смяната на пола. Тя каза, че е „това е нелепо, ако не беше толкова опасно“ и че „превръща родители и деца в опитни зайчета за идеология, която облагодетелства само фармацевтичното лоби“.
Не знаем как намира време, но Сахра пише книги.
Ето само част от тях с интересни заглавия като „ Богатство без алчност“ , „Капитализъм в в кома“ , „Свобода вместо капитализъм “ и дори чудесна книга за поета Гьоте.
Миналата година тя беше обект на документален филм за последните й години като член на партията на левицата.
Тя все повече се разминаваше с това и този януари създаде своя собствена партия, „Алиансът на Сахра Вагенкнехт“, известна с немските си инициали, BSW, и чието мото е „За разум и справедливост“, която води кампания за контрол върху имиграцията, подкрепа за работещите хора и по-тесни връзки с Русия.

Cамо на няколко месеца, BSW се нареди на трето място в провинциалните избори този месец в Тюрингия и Саксония, забележително постижение, което Сахра отпразнува с цветя. BSW може да се присъедини към управляващите коалиции в тези провинции и е готова да стане национална сила на федералните избори следващата година.
Сахра Вагенкнехт е плашеща загадка за хората, които смятат, че само „крайнодесните“ разбират проблемите на имиграцията.

Светослав Атаджанов