19.04.2024

Едно от най-големите ми разочарования от КК беше протестът срещу мерките и маските на 12.01.2022 година. Същият ден, когато хиляди хора на -5 градуса с автобуси бяха докарани от цяла България, КК си стоеше на дивана вкъщи и ръководеше протестът и свалянето на правителството оттам. Формалният повод – карантина. Да напомня на драгите читатели, че наистина има наказателна отговорност за неспазване на карантината. Друг е въпросът колко удобно тази карантина съвпадна с протеста. Който протест беше на ръба на закона. А присъдата за сваляне на властта насилствено определено е по-тежка от тази за нарушаване на карантината.

И така – хиляди хора на минусови температури, пътували часове наред, вместо да бъдат поведени от този, който ги призова, гледаха божествения му лик на видеостена, от която като Големия брат им обясняваше премъдростите си. Дори от самата гледка ми стана унизително. На нас, трите жени, ни беше обяснено, че жени нямали работа отпред в протеста /но там имаше стотици жени на минусовите температури, които не бяха пожалени/, не ни беше разрешено да излезем сред хората, а само да отворим вратите. Хората – мръзнещи и ядосани, чакаха часове наред на площада. Изслушаха смаяно речта му от видеостената. Срамен момент. Ако беше мъж, щеше да е с хората си – там на студа, на площада. След което ги хвърли срещу сградата на българския парламент. Седнал удобно на дивана вкъщи, разбира се.

Сега, днес призовава хората да не спазват мерките, които са наложени от РЗИ и МЗ. Интересно, защо той тогава спазваше карантината? Вместо да бъде с народа си, избра личната си безопасност и комфорт. И много удобно алиби, ако нещата на площада бяха излезли извън контрол.

Само няколко дена преди това се разбра, че едни от най-верните му хора в партията – депутати, са ваксинирани и в очите са лъгали българите, които им вярват. Нямаше дори извинение към хората за лъжите. Пак удобно – ние си се ваксинираме, за да пазим дядо, баба, очинайка и котката лелина, ама вие недейте. Аз с опрян пистолет до главата няма да се ваксинирам, ама ся как стана тъй, че съм ваксиниран с Янсен, не разбрах, се обясняваше Дренчев.

На политиците много неща могат да се простят. Също като на децата и невменяемите. Но аз лично не мога да простя две неща: СТРАХЛИВОСТ и ЛИЦЕМЕРИЕ.

Кой разбрал- разбрал. Може би скоро отново от дивана ще ви поведат на революция, в която да бият вас, а политическите дивиденти и субсидии да бъдат за някой друг.

Елена Гунчева