29.03.2024

Това, което наблюдаваме в момента, не е разпад на държавата. Държавата се разпадна отдавна, когато бе напълно обсебена от мафията и държавните структури се превърнаха в мафиотски.

Сега сме свидетели на разпада на мафията. Но, както писах и по-рано, не бива да оставаме наблюдатели, а да грабнем „камъни и дървье“ и да сринем пропукания мафиотски бастион. Ние, Народът!

Мафията ще се опита да оближе раните си, да запълни пробойните, да възстанови монолитната си фасада. Тя има малко време за прегрупиране на силите си. Външните събития също препускат.

Но главното е Ние, Народът – двигателят на историята, да не й оставяме време да се прегрупира и да търси нови шансове за управление на държавата.

Обръщам се отново към гражданския съюз „Поход за мир и суверенитет“ – с призив в най-скоро време да организираме грандиозен, яростен Народен събор в София. Не в другите градове. А в столицата, където са виновниците, които търсим.

Това цепене и люспене на олигархията и нейните маши – партийни, криминални, силови, съд, прокуратура и прочие – означава, че те вече не могат да удържат властта, ни заедно, ни поотделно, нито дори под диктата на „посолството“ и замислят скоро да се изнесат в чужбина при семействата, дворците и банковите си сметки. Отнасяйки и цялото награбено имане, което в момента все още е в България.

Но преди да се качат на самолетите, ще продадат безвъзвратно земята ни на американци, турци, израелци – без значение на кого. Стига да обещае закрила за задниците им. Ще я продадат като ипотекиран имот, който им е в тежест и от който искат да се отърват – за центове. И ще ни уредят едно хубаво изтребление от новия собственик, комуто никак не сме нужни.

Това не е апокалиптично видение, не е възможен сценарий, а реалност, която зловещо се зъби на прага.

Да избием зъбите на тая предизвестена реалност, да я изпреварим!

Вдигай се, народе български! Не чакай да те продадат като добитък, а стегни в обръч тая мръсна пасмина! Не й позволявай да те поругае за сетен път, а я стъпчи! Виж я колко е жалка, тъпа и уплашена! Нима ще подложиш пак врат на тия прошляци – да те яхат?

Нито Гешев, нито Радостин Василев, са борци за справедливост и твои спасители, а само пръски скверн от голямата кочина. Единствен ти, народе, с твоята десница, можеш да сразиш престъпниците и да си върнеш държавата!

Вдигни се не за да говориш – всички думи вече са изговорени. Вдигни се не за да съдиш – присъдата е произнесена. Вдигни се, за да наказваш!

Удря страшният час на суверена!

Милена Върбанова