28.03.2024

На фона на апокалиптичната картина, която българския финансов министър нарисува вчера, у нас пристигана еврокомисарят за вътрешния пазар Тиери Бретон и се завлече във ВМЗ „Сопот“, от където призова икономиката да се пренастрои и да се увеличи производството на боеприпаси, за да се предадат на Украйна час по-скоро.

Всичко това се случва дни след като в САЩ и впоследствие в Европа започна сериозен банков трус, придружен с фалити на големи банки.

С две думи – всичко за фронта! Замразяват се доходи и социални плащания, вдигат се данъци и всички ресурси се насочват към военновременни производства.

Естествено грантоядните лакеи моментално изпълзяха и започнаха да правят внушения от студиата, че това бил българският национален интерс и всеки, който е против в враг на България. Коя обаче е тяхната България така и не става ясно, а още по-малко кой е нейния „интерес“.

Украинизацията на Отечеството ни тече с пълна сила – няма пари за болници, училища, детски градини, инфраструктура, пенсии и други подобни „маловажни“ дейности и отрасли, но за Украйна и шайката фашизоидни главорези, които са инсталирани начело на тази квази-държава, ще дадем абсолютно всичко – дори и заеми ще се взимат!

Страхил Ангелов