27.09.2024

Урсулувият Европейски съюз е изключително вреден и опасен за народите на Европа, а за България е направо пагубен!
След като  джендъристка милитаристична клика от чиновници-лобисти бе преизбрана за още пет години начело на съюза, стана ясно, че икономическата рецесия и деиндустриализацията ще продължат да се задълбочават, съгласно плана на глобалистите.

На България изобщо не и е нужен съюз, който е пред икономически и финансов колапс и който налага само и единствено ограничения и всячески спъва инвестиционния процес в страната. Този ЕС е изчерпан и задълбочаването на т.нар. „интеграция“ е престъпление срещу българския народ и интересите му.
Аз не желая Родината ми да бъде опакована от фотоволтаици и перки! България няма никаква нужда от някакъв идиотски План за възстановяване и устойчивост средствата, по който ще потънат в офшорните сметки на олигархията и обслужващият и персонал, а от спешни инвестиции в доходоносни активи и инфраструктура, които биха носили доход на идните поколения,  вместо да им оставим планини от дългове! В рамките на този ЕС , който забранява държавите да развиват стопанска дейност и съответно ги превръща в някакъв вид администратори, вместо в субекти, под чието ръководство да се развива стопанския живот, ни чака само и единствено упадък!

Неолибералната мантра, че държавата е „лош стопанин“ ни докара да крах. Пътят, по който върви България е дълбоко погрешен и води към превръщането ни в безлюдан територия, в ръждив пояс, в апендикс…. Това е.
Време е да се започне изработването на пътна карта за излизането ни от така или иначе разпадащият се ЕС или най-малкото за неспазването на налаганите от фанатизирани чиновници безумия! С урсулувщината вече е ясно до къде ще стигнем. България трябва да се отвори и да си търсим приятели и партньори другаде. ЕС в този му вид приключва, а като гледам и развоя на събитията на Източния фронт, считам, че предстои и цялостно преформатиране на архитектурата за сигурност в Европа, което неминуемо ще създаде нови икономически и политически реалности.

БУЛЕКЗИТ за мен вече не е тема табу!

Страхил Ангелов