16.09.2024

Турция официално подаде заявление за членство в БРИКС!

Естествено тази новина бе бегло маркирана от политкоректния пропаганден апарат у нас и остана на зден план, както междувпрочем се подхожда с абсолютно всичко, което е значимо и съществено. За подчинениената журналистическа гилдия в момента са важни съвсем други неща, които им се спускат и те ги дъвчат и предъвкват по цял ден.

Всъщност тази стъпка на Анкара означава, че съотношението на силите в Черноморския регион и в Близкия изток ще се променят значително и в средносрочен план ръководеният от Вашингтон „запад“ ще бъде изтласкан от Балканите. Т.е. има реален шанс да се отървем от мъртвата хватка на „партньорите“, както у нас наричат колонизатора, който политически се представлява от НАТО. С две думи планът на вашингтонската „демократична“ клика да се изтласка Русия от Черно море се провали, защото Турция зави убедително на изток, а неонацистката хунта в Украйна и байдъновото прокси Зеленски са на прага на пълно поражение на Източния фронт.

В същото време двете най-значими държави в колониалната орбита на САЩ, наречена Европейски съюз, навлизат все по-дъбоко в политическа и икономическа криза. Макрон е изправен пред риск да бъде стартирана процедура за отстраняването му от поста президент на Франция, защото след като участва в грозен политически инженеринг и измами милиони френски гласоподаватели на парламентарните избори, сега излъга и тези, които използва, за да отнеме победата на Националния сбор!

В Германия се проведоха избори в две провинции от бившата ГДР – Тюрингия и Саксония. Управляващата коалиция ги загуби катастрофално, като в Тюрингия либералите и зелените останаха извън местния парламент, а в Саксония са с минимално представителство. Тези резултати поставят под сериозен въпрос легитимността на ръководената от Шолц „светофарна“ коалиция, която управлява Германия.

В западната ни съседка Сърбия, президентът Вучич преди дни категорично заяви, че държавата му не планира да става член на ЕС поне до 2030 години – разбирайте никога. Апропо, в същата посока се движи и Република Северна Македония.

В метрополията на изпадналия в излоция Запад, също протичат много сериозни процеси на разлом. След неуспешния опит за убийство на Доналд Тръмп и отказът на Кенеди младши да участва в изборите, като призовава симпатизантите да подкрепят републиканците, съответно двойката Тръмп-Ванс, шансовете им за победа са огромни. Управляващата във Вашингтон върхушка, обаче, е готова на абсолютно всичко, за да запази властта си и никой не трябва да се съмнява, че те нямат намерение да се предадат лесно. Залогът е огромен и тази шайка психопати е способна на всякакви мерзости, дори и предизвикването на глобален катаклизъм. Свят, който те не контролират не им е нужен – това е мисленето на тези дехуманизирани девианти, поклонници на Сатаната. Следващите няколко месеца ще са критични за човечеството като цяло, не само за една или друга държава и нация!

У нас маргинализацията и повсеместната деградация на т.нар. „системни“ партии не е случаен процес. Случващото се много прилича на разчистване на терена, чрез подмяна на един абсолютно неприемлив елит, с който видимо България не би могла да продължи напред. Това винаги в историята е било прелюдия за промени. Дано да е за по-добро!

Страхил Ангелов