19.09.2024

След като провали референдума за Еврото, като го вкара по начин, по който да бъде отхвърлен, сега Костя проваля идеята за регистрация на чуждестранните агенти. Костя е чуждестранен агент, да знаете – не на руското, а на Американското посолство.

В проекта му е въведен такъв абсурд, който здравият разум не може да приеме, и естествено – няма да бъде приет. Това е умишлено, точно за да не бъде приет. Припомням, че Костя провали вече 2 подписки по референдум за Еврото, сега проваля и това. И абсурдното е, че от тези замислени провали, той се изкарва „жертва“ и набира лумпенски гласове.

Но вижте какво е предложил:

За материално подпомагане се считат всякакви парични средства от чужбина, вкл. плащания от търговски дружества, за заплати, на физически лица и пр.

Т.е. около 50 хиляди програмисти – работещи основно за външния пазар и вкарващи валута в страната, се оказват чужди агенти.

Но не е само това – 90% от банките ни са чужди. Всички банкови служители стават чужди агенти. Също при застрахователите. Търговските вериги също са чужди. Техните служители и те стават „чужди агенти“.

Всички работници на бензиностанциите ОМВ, Шел, Лукойл, Газпром – всичко това е чужди агенти.

И като отчетем, че икономиката ни е експортно ориентирана и 70% от износа е към ЕС, то ще излезе, че мнозинството от населението са чужди агенти.

Но не само те ще бъдат регистрирани, а се предвижда да им се въведат и ограничения за политическа дейност. Т.е. Костя иска да обезправи повечето българи.

Уверявам ви, че подобни глупости в американския закон за същото, който бил преписан от Възраждане, няма.

Ироничното е, че чужд агент става дори Костя. Съпругата му, с която се разведе формално, но живеят на семейни начала (което е същото юридически) е получавала пари от западни фондации. А самият Костя е подпомаган в миналото от фондация „Българска памет“, която взима пари от АзБ.

Е, помислете – ако някой ще попадне в приложното поле на закон, който внася, то той внася ли го, за да бъде приет наистина…? Или го внася, за да се пъчи като герой и репресиран, като му откажат да го приемат?

Гласувайте, трябва да се гласува за такива. Така преброяваме идиотите в държавата… И без това НЗОК отказва да го направи, за да пести клинични пътеки. Е, правим го на избори… Пак е нещо…

………….

Добри Божилов, писател

Автор на серията за Задругата, Сенките, Девети, Селфи, Гай Балоний и др.