23.10.2024
FB_IMG_1729320225117

Фарисейщината на БТВ в скандала между Костадин Костадинов и Цънцарова дълбае дъното.

Казионната медия с напълно неясна собственост, превърнала се в синоним на цензура и фалшиви новини, пледира за свобода на словото и ненамеса на политици в редакционната й политика?!

БТВ продава лъжи и чалга вече повече от 20 години. Същото е й в привидно конкурентната Нова.

Казвам „привидно“, защото двете телевизии отдавна са формирали рекламен и редакционен картел.

Когато Костадинов намеква, че Цънцарова е лъжкиня, но той просто обговаря един общоизвестен факт.

Не знам дали Цънцърова е лъжкиня като човек, но в професионален план, като водещ на БТВ, за нея това е норма. Тя не би могла да заема този стол, ако говори истината и не зомбира публиката с мантрите на пропагандната инсинуация.

Преди да иска сметка от Костадинов, БТВ трябва да обясни:

– Чие притежание е медията. Реално.

– Кой диктува редакционната политика и поръчва дневния ред на новините.

– Кой пише черните списъци с неудобни събеседници и забранени теми.

– Каква част от приходите й идват по линия на рекламата, каква – по линия на обществени и европейски поръчки, каква – от партийните и корпоративни каси на статуквото.

– В този смисъл и в зависимост от това съотношение – БТВ частна или държавна медия ли е? Издържа се от дейност или на практика от нашите данъци, но прикрито?

Мистификацията е хронична болест на тъй наречените български „национални“ телевизии. Те в никакъв случай не са български, а още по-малко независими, обективни и свободни.

Обслужват чужди национални интереси, но най-вече интересите на плутократичното задкулисие, чийто инструмент винаги са били.

Никаква промяна, никакво пречупване на прогнилата, мафиотска система не може да се случи, докато язвите „БТВ“ и „Нова“ не бъдат отстранени от обществения организъм. Това е отрова – идеологическа и физическа.

Недялко Недялков