04.05.2024

Масовото недоволство ще е преди мача срещу отбора на Унгария на 16 ноември

Футболните фенове в България решиха да покажат масово недоволството си срещу ръководството на БФС, начело с президента Борислав Михайлов. За целта се организира голям протест на 16 ноември пред стадион „Васил Левски“ в София.

Датата не е избрана случайно – тогава е последното домакинство на националния ни отбор от квалификациите за Евро 2024. Съперникът – отборът на Унгария, се нуждае поне от равенство в този мач, за да си осигури класиране за шампионата в Германия догодина. А нашият тим вече е изгубил шансове и така Борислав Михайлов има на сметката си вече 5 неуспешни кампании за европейски първенства и също 5 за световни от идването си на власт през ноември 2005 г.

„Незабавна оставка на Боби Михайлов и ръководството на БФС! С искане за провеждане на нов честен Конгрес! Всички на стадиона, за да ни чуят! 18 години стигат! България вече е футболно джудже! Всички агитки заедно!“, се казва в призива.

Въпреки трагичното представяне на националния отбор, за момента в БФС не виждат своя вина за ситуацията. Подготвя се единствено смяна на селекционера Младен Кръстаич на заседание на Изпълкома на БФС този четвъртък – 26 октомври.

Членът на Изпълкома Йордан Лечков също нееднократно посочи, че той и колегите му в БФС не носят вина и няма причина да подават оставки.

Самият той обаче бе порядъчно охулен и освиркан след поредна загуба на своя отбор „Сливен“ – с 0:3 от „Розова долина“ в събота. След този мач отборът на Лечков е на последно място в Югозападна Трета лига с 1 равенство, 13 загуби и голова разлика 9:88. Самото участие на „Сливен“ този сезон в тази дивизия породи много спорове и съмнения за лобиране, след като в края на миналия сезон (2022/23) тимът бе сред изпадналите.

Извън това недоволство в Сливен, на почти всички стадиони, на които се играха през уикенда мачове от XIV кръг в Първа лига, бяха издигнати протестни плакати срещу ръководството на БФС. Скандирания „Оставка“ бяха отправяни в 18-ата минута на двубоите, като символ на 18-те години управление на Борислав Михайлов. Към инициативата се присъединиха феновете на „Левски“, „ЦСКА-София“, „Пирин“, „Локомотив 1929“ (Сф), „ЦСКА 1948“, „Локомотив“ (Пд), „Берое“ и др.

https://www.segabg.com/