16.09.2024

Finance and banking concept. Euro coins and us dollar banknote close-up. Abstract image of Financial system with selective focus, toned, double exposure.

Фондовите пазари в САЩ се сринаха и повлякоха всички останали по света! Брокерите панически продават.

Правителството на САЩ трупа по 10 милиарда дълг на денонощие. Преди дни задлъжнялостта на велика Америка стигна бомбастичното число 35 трилиона! Това естествено умишлено бе неглижирано и рядко корпоративните медии си позволяваха да показват каквото и да било по въпроса. Това не значи, че проблемът не съществува – напротив!
Този път „печатницата“ на частния картел, който десетилетия контролираше световното парично предлагане, е на път да блокира. Финансовата пирамида създадена около долара ще рухне.
Само за година БРИКС нанесе няколко много тежки удара по доларовия монопол и сега САЩ най-вероятно ще влезнат в най-тежката рецесия от както пишат финансовата си и икономическа история. Те напрактика отдавна са фалирали и единственото, което ги крепеше бе да пробутват обезценените си държавни ценни книжа на останалия свят като оказваха натиск и вербуваха корумпирани престъпни правителства. Всичко си има край!

Същото очаква и бутфорното евро, което е създадено от централните банки като подвалута на долара, който емитира Федералната резервна система, която не е американската държава, а конгломерат от частни банки.

Август ще бъде много, много интересен. Предстои да се спукат доста балони!

Страхил Ангелов