03.05.2024

Недялко Недялков

ОТРЕЗВЯВАНЕ

Само два месеца след изборите ГЕРБ губят половината си избиратели. Една четвърт от останалите няма да гласуват, другата четвърт ще гласуват за друга партия.

Това са данни на „Сова Харис“, най-старата ни и авторитетна социологическа агенция. Вярвам на Васко Тончев, никога не е подвеждал.

Аз предупреждавам отдавна, но сектата ме таксува за радевист, гешевист, путинист и ренегат. Сектата живее в паралелен свят – внушава си, че каквото пише по фенгрупите на ГЕРБ, такова е мисленето на партийната периферия.

Хората масово са отвратени от перверзната прегръдка с ППДБ и май само Бойко Борисов не го разбира. Обграден е с ласкатели, които му повтарят, че е велик, каквото и да направи; притъпили са чувството му за реалност, подвеждат го най-грозно в култаджийски захлас, а всъщност точат ножа зад гърба му. Поразклати ли се, ще го забият до кокал.

Това е типичното поведение на клиентелата. Борисов вече е глух за критичните гласове около себе си. Всеки несъгласен с Асен Василев финансов, Спецов в НАП, Киро – еврокомисар, е враг на светлото бъдеще. Всеки критик е таксуван за предател, добрите са тометата, данитата, деничките и останалите соросоиди, които папагалстват по студиата опорките на лидера и го славословят, бутайки го към електоралното дъно…Тоест, към абсолютното претопяване в ултралиберастията на ППДБ.

Но делото на давещите се е в ръцете на самите давещи се. Бойко предпочете така. Нали си спомняте какво каза: „Не ме интересува, даже пет процента да останат от ГЕРБ…“

Е, натам върви. По-важни са явно имунитетите, „Магнитски“, волята на посолството. Партия и парламент за лично оцеляване.

Недялко Недялков