26.04.2024

„Румен Радев заявява, че трима наши гранични полицаи са дали живота си за опазване на границата. Това е цинично изопачаване на истината! Момчетата загинаха, защото „граничното съоръжение“ – т.нар. „ограда“ – е пълна бутафория, театрален декор. Парите, дадени за него – 230 милиона – бяха ограбени от политическата мафия. Бойко Борисов, Шкембе Войвода и Далавери Симеонов са истинските екзекутори на полицаите. Както и корумпираните началници на Гранична полиция – спомнете си негодника, хванат с подкуп от 2000 лв.

Полицаите нямат адекватно въоръжение, нямат връзка помежду си, нямат нужните джипове, не са специално обучени, не познават зоната. Животът им се залага на карта със самото им изпращане на границата. Пращат ги съзнателно на заколение. Чухме толкова потресаващи истории как те бягат с някакви раздрънкани коли, а мигрантите ги гонят с камъни и псувни, готови да ги разкъсат! На никой „политик“ не му пука за тяхната предизвестена гибел. Двамата полицаи загинаха в „гонка“ с каналджии и мигранти, вече влезли дълбоко в българската територия, тоест ясно е, че вече не става дума за сблъсък на границата, а за нещо много по-страшно.

Полицай Бъчваров бе убит при обстоятелства, които до ден днешен никой не желае да изясни пред обществото, а за здравословното състояние на  четвъртото момче, тежко ранено в главата, също при „гонка“с мигранти, поне аз не съм осведомена – но и това се случи в самата ни столица!“

„Нашите гранични полицаи не са убити от мигрантите, а от корупцията в МВР и от политическите мърши. От пълния хаос, от разрухата, от беззаконието в нашата държава. От факта, че  каналджиите биват залавяни, а след това – освобождавани и им се връщат бусовете и джиповете, както сега ще им се върне и линейката. Никой ли в държавата не бе осведомен за това? Загиналите полицаи не паднаха в бранна схватка за България и ЕС, а си отидадха мърцина – жертви на 33-годишното национаонално „евродемократично“ предателство.   Преди 33 години през кльона, по който течеше ток, пиле не можеше да прехвръкне и граничарите се връщаха живи и здрави при семействата си. Кой събори всички тия непристъпни съоръжения, изградени от предишния режим? Кой канеше с бъклица черните тълпи от мигранти? Кой не ги спря навреме? Защо на унгарските граници винаги има пазачи и щателни проверки, а ние се разградихме като цигански катун?

Румене, не лъжи! Кръвта на мъртвите момчета тежи върху „триъгълника на властта“ и е разплискана на жълтите павета!

Като се тегли чертата, ще видим, че нидерландецът е прав – пресичането на нашата граница струва 50 евро – и  даже много по-евтино!

Само Шенген ни е кусурът!“

Милена Върбанова