02.07.2024

Наистина започва да писва. Досадата и отегчението са пълни. Откриванията на Народното събрание взеха да стават по-чести от световното и европейското по футбол и в никакъв случай толкова интересни. Чак ми става жал за лидерите на парламентарни партии – то през няколко месеца трябва да измислят въодушевена реч, която да бъде запомнена, ама то след толкова откривания, и най-умният ще се изчерпи какво да каже.

Очаквам Радев да ги порита в речта си, да им натрие носовете и да се опита да им втълпи, че няма как без него да минат. Борисов ще се опита да се изкара безспорен победител /най-вероятно друг ще дръпне речта, той не е много по официалните речи/, ПП-ДБ ще обвинят другите, че им пречат, ама по-внимателно, за да не си проиграят всички шансове все пак да седнат на трапезата. Нинова ще изнесе реч за хората, която няма да направи впечатление с оглед полуразпада в партията, породен от шуробаджанащината. Пеевски ще им набие канчетата и ще заяви, че в единство трябва да се управлява държавата. Костадинов ще обяви всички други партии за врагове, ще намекне как ще ги разстрелва, като стане първи /ей сега, само малко му остана да е първи/, ще вмъкне патриотична нотка. От ИТН ще дръпнат внимателна реч с оглед текущите преговори за правителство. Много ще е интересна първата реч на Марков пред парламента. Която вероятно ще определи и как ще се държи новата парламентарна партия.

Така или иначе, парламентът е непредставителен. И трудно може да взема легитимни решения. За съжаление малко от политиците осъзнават този факт. Ще го научат по трудния начин. Вероятно правителство няма да има. Или ще има за кратко връткане на въртележката и отново избори. Докато накрая само майките на кандидатите гласуват за тях.
Наистина става много досадно. Единствено очаквам новият играч какво ще направи, защото е Х. Неизвестен фактор. И доколко са прави поръчителите на хейта да се страхуват от него.

Така или иначе, парламентът ще се събере да се снимат, да изберат председател, няколко скандала и приключват. Досадаааааа!

Елена Гунчева-Гривова