19.04.2024

Цeнтpaлнитe бaнĸи пo cвeтa изĸyпyвaт злaтo c нaй-бъpзи тeмпoвe oт 1967 гoдинa нacaм, a aнaлизaтopитe пocoчвaт Kитaй и Pycия ĸaтo нaй-гoлeмитe ĸyпyвaчи, cъoбщaвa Вlооmbеrg. Toвa пoĸaзвa, чe няĸoи cтpaни иcĸaт дa дивepcифициpaт peзepвитe cи, зa дa мoгaт дa ce oтĸaжaт oт щaтcĸия дoлap.

Дaннитe нa Cвeтoвния cъвeт пo злaтoтo пoĸaзвaт, чe тъpceнeтo нa блaгopoдния мeтaл e нaдxвъpлилo вcичĸи гoдишни cтoйнocти пpeз пocлeднитe 55 гoдини.

А тук една група „заинтересовани“ и тяхните лакеи, заедно с един куп полезни идиоти, ни втълпяват, че точно сега е времето да се откажем от националната си валута и регулаторните възможности на БНБ в името на един евро-глобалистки финансов модел, който е на път да се срине.

Явно, обаче туземното население в колониите няма право да решава нищо свързано с контрола и осъществяването на паричното предлагане и това е изцяло в прерогативите на метрополията! Лощото е, че фиатните пари, които въпросната метрополия произвежда/отпечатва вече инфлират и то с бързи темпове и скоро ще са никому непотребна хартия стъпила на един огромен дълг, който никой никога няма намерение да изплаща. Затова е и големия интерес към златото, а не към „ценните“ книжа на европейските държави и навлизащите им в рецесия икономики.

Дано през новата година този необясним телешки ентусиазъм стихне и на сцената да се появят хора, които са способни на една по-трезва и обективна оценка на процесите! И най-вече политици и общественици, които разполагат със себе си, а не келнери на колониалната администрация!

Пожелавам си година без капачки за бъдеще!

Strahil Angelov