19.09.2024

 

Няма ден без нефелните ни политици да не намерят утеха за собствените недостатъци, пороци и грехове и утехата им е държавният глава. Радев им е виновен за всичко. И като се почне от върха на пилотската му каска и се стигне до чорапите му, превръщат фигурата му в боксова круша. подскаЧат като побеснели пинчери и се опитват за захапят ръкавите на сакото му, но не успяват да надскочат и глезените му. Пищят, че бил агент на Кремъл, а други го обявяват за американски шпионин и диверсант.

Вменяват му участия в далавери и мушингии, но не показват нито един документ или друго доказателство, освен позоваването на махленски показания, просъскани от политическите му опоненти и врагове и разни записи на малоумни пазарлъци, в които той не е участвал. Намесват разни Копринки, Боташи и какво ли не, пак без доказателства, но били прочели в Афера.бг, или научили от други тайнствени и явни източници, че Радев е враг на народа и крои планове да затрие България. Има и един луд, който твърди, че президентът е евреин.

Няма да се изненадам, ако го обяват за мюсулманини, будист, полска шляхта и потомък на Чингис хан.

Колко е удобно да го има точно този държавен глава! Дори не назовава опонентите си поименно, но казва достатъчно за вълчите им апетити.

Други дърпат струната за достъпа на президента до всички информационни банки на службите и вият на умряло, че Радев не е грабнал пищова и не е изпоарестувал разбойниците, които обаче са контингент на изпълнителната власт, на нейните агенции и антикорупционни структури. А властта е служебна и в домовата книга има едно-две имена, между които Радев да назначава служебен премиер. Обаче, комфортът, който създава президентът с присъствието и поведението си, остава. нормалните хора да се чудят как този човек запазва хладнокръвие и разум в ненормалната обстановка, в която се опитват да го вкарат. Затова го дъвчат и треперят от страх да не вземе Радев да си направи партия. а какво може и какво не може, това го пише в Конституцията. А пропо – за Кирил и Асен Радев си призна, че е сбъркал.

Любомир Кольовски