30.06.2024

Текстът долу е foolproof (глупаконепроницаем). Ако си прост, не го чети!

ПП „Възраждане“ не иска еврото, не иска ЕС, НАТО и Запада, а си иска лева и незнам какво друго и кого другиго от Изток.

Еврото и то не иска България, според доклад на Еврокомисията, ЕС казва, че заради ценовата ни нестабилност ние не отговаряме на изискванията за въвеждане на общата валута, и не можем да сме в Еврозоната. Точка.

Получава се интересна логическа констелация.

Излиза, че не искаш да те приемат там, дето и без това не искат да те приемат, и не искаш да замениш нещо с друго нещо, което друго нещо никой не иска да го заменя с теб, ако ме разбирате.

Сами преценете, какво е в този контекст да искаш да правиш тъпи референдуми?

Интересно е, как ще реагират сега във „Възраждане“ на отказа на Запада да заменим лева с евро?

Ще се зарадват ли или ще се огорчат?

Ако там нежно се радват, значи се радват на ценовата нестабилност у нас, което е възмутително само по себе си, а ако роптаят и негодуват, значи искат замяната на лева с евро, което доста психопатологично противоречи на досегашните им прокламации.

Мисля, че, както е при добрата стара шизофрения, ще проявят по обичаен за българската политика начин амбивалентни емоции, хем нежни, хем враждебни.

При това положение „Възраждане“ трябва припознае ЕС всички в Еврокомисията за свои съюзници и горди защитници на българския лева, или лъв (две банички – три лъва), все едно са се подписали в подписката за референдум срещу еврото.

И още нещо, във „Възраждане“ трябва да престанат да не искат да сме с тези, които, като предани техни съратници, категорично подкрепят и изпълняват основните им политически идеи.

акад. Петър Иванов