19.09.2024

Елена Гунчева - Гривова

Като народ не сме от най-съобразителните. Не усещаме кога се опитват да ни сготвят и унищожат. Не успяваме ефективно да се противопоставим и дори по понятен начин да изразим недоволството си. Едно от нещата, които използват кукловодите, за да ни унищожат, е унищожаването на селското ни стопанство. Помня небългаринът Филип Димитров как ликвидира ТКЗС-тата, заедно с все животни, овошни дръвчета, опитни станции и техника.

Животните бяха изклани буквално на улиците, реки от кръв покриваха селата, които след това започнаха да обезлюдяват. Реститутите, като си взеха овошните градини, ги изсякоха, за да си строят къщи. Техниката беше разграбена, а гербоидните ликвидираха напоителните системи. И това беше съвсем умишлено.

Земята започна да се изкупува от едри собственици и подставени лица на чужденци. Имате ли представа колко чужденци на практика са собственици на българска земя, въпреки забраната /която впрочем ЕС ни наложи да отпадне/? Уж чумата преди три години доликвидира малкото останали животни. Чума не беше доказана, а ЕС официално го каза и отказа да плати обезщетения. След това се прие законодателство до колко животни имаш право да си отглеждаш.

Семената вече не стават. Поникват, но след това от продуктите не можеш сам да си вземеш семена, те не покълват. Трябва да купуваш от тези, които ги произвеждат. Плодовете и зеленчуците си загубиха вкуса. Селяните станаха зависи от това, което им се продава – семена, торове, препарати. И започнахме да ядем ГМО и отрова.

Сега това продължава. Ще ликвидират и българското жито. Ще ни пробутат обогатено с уран и ГМО укроамериканско такова. Утре на трапезите си ще сложим отровен хляб, а след няколко години ще има бум на онкологични и вродени заболявания. Впрочем знаете ли колко много мои познати последната година починаха от скоротечен рак? За два месеца мъж – канара се стопи като свещ и почина. Здрав като бик, и изведнъж….и тези случаи зачестяват. До голяма степен според мен това се дължи на безумната химия, която ядем и отровите в храните. Е-тата са повече от естествените съставки. Киселото мляко издържа по година без да се развали, но в него има всичко друго, освен мляко. За кренвиршите няма да споменавам, там кошмарите са тотални. Както и много салами.

Бавно ни убиват. Отравят ни. Децата ни са болни от малки, болнави, а всяка настинка става повод да ги тъпчем с антибиотици, които вече не действат. Все повече деца се раждат с вродени аномалии и заболявания. Почти милион са хората с увреждания в България. Това нормално ли ви се струва?

Селското стопанство е най-важното за България. Без него умираме. Ако разчитаме на американци, белгийци и немци да ни продават отровните си храни, няма да оцелеем. Вече стана скандал какви третокачествени стоки ни пробутват на нас уж под същите марки, но ние за тях сме трето качество.

В селата почти не останаха хора. Разделението е страшно. Никой не мисли какво ни чака, дали ще има български ябълки и круши скоро. Да ви кажа, младежи, драконовия плод, аспержите и водораслите звучат екзотично, ама не само са скъпи, но и не са приспособени към нашия организъм. Да сте чували нещо за ареал и хабитат?

А земята, плодовете и зеленчуците не е нещо, което се прави от нулата. Вече почти загубихме много български породи говеда, кози, овце, домати и т.н. Сега се опитват да забият последният пирон в селското ни стопанство.

Запазете селото! Важно е за България и за българите. Не тровете децата си. Не е срамно да отглеждаш сам продукция, както и да купуваш само българското. Подкрепете българските селяни и производители. Защото там е бъдещето ни! Без тях загиваме!

Елена Гунчева-Гривова