03.05.2024

По същество.

Много хора ми задават въпроса свързан с участието ми в изборите чрез партия. Казал съм бил, че няма да правя партия!? Честно казано не разбирам защо някои хора са толкова обезпокоени при факта, че в България има регистрирани стотици партии. Една повече, с мен или без мен не променя нищо. Пък и кой съм аз и кой е някой си Ивелин от Горна Оряховица в това наше евроатлантическо блато.

Приятели и врагове,

Запомнете много добре – каквото казвам, това и върша. Моля, да не ме сравнявате с някой, нещо и дори с вас самите. Аз съм роден бял вълк и ще умра като такъв! Моят път във вечността е начертан.

Ще поема ръководството на партия, която не съм създал аз и която не е претендирала досега за властта. Лично и публично ще ръководя целия процес по установяването и във властта, което означава, че ще понеса и отговорността. Но това не ме прави партиец, защото е само началото на един дълъг път. Избран път! Път, който е направен за хилядите млади хора, които обичат, мечтаят и искат. По този път аз мога само да им помагам, докато имат нужда да ме виждат с очите си. И се надявам това да е много кратък процес на натрупване, установяване и приемственост.

След това ще се оттегля! С рибарска лодка, усмивка и щастлив капитан на борда й.

Николай Марков