28.04.2024

Тодор Тагарев

Чухте ли изказването на военния министър Тагарев – Тагаренко от Вашингтон?

Чухте ли, че призовава за пренаписване на учебниците по история и за цензура в медиите?

„Не само традиционните български медии, но и социалните мрежи трябва „да се проследяват“, за да се противодейства на промъкващата се в тях руска пропаганда. А преподаването на история в българските училища трябва да се изчисти от факти, способни да породят признателност към ролята на Русия в нашето минало“, казва Тагаренко и това не е шега, не е антиутопия от роман на Оруел.

Ще чисти преподаването на история от неудобни факти за Русия, изродът продажен…За да не се пораждала признателност…

Нещо, интелигенцията?

Нещо, преподавателите?

Нещо, гражданското общество и медиите?

А вие, г-н държавен глава? И вас ли са ви стиснали за топките от посолството?

Да знаете – това не е евроатлантизъм, не е партньорство, асимилация е.

Проумяваме ли всъщност какво се случва, затъпели сме съвсем и не ни пука ли или сме парализирани от страх? Страх, непознат в цялата ни нова история? А може би всичко накуп?

Те ни бъркат в чипа, подменят културния код, посягат на най-базисното достижение на демокрацията – свободата на словото, но словото и неговите жреци са със скопена съвест и мълчат.

Как стигнахме дотук, какво се случи, с какво толкова ни уплашиха?

Добре, все ви е тая, че военният министър ще регулира средствата за масова информация и ще фалшифицира историята.

Но все тая ли ви е, че в момента уговаря зад Океана дислокация на американски части у нас, които да се превърнат в авангард за предстоящи военни действия срещу Русия? И го прави без мандат от Народното събрание? Все тая ли ви е, че българският министър на отбраната е украински и работи за интересите на чужда държава, въвличайки ни в ужасяваща война?

Докато не затрещят бомбите, няма да ни дойде акълът в главите. Всичко дотук ни изглежда екзотика – плямпат си някакви там на върха, играят си на тронове и политика, нас какво ни засяга…

Е, ще узреем за истината по трудния начин, както винаги се е случвало в историята ни. Щом като отнемането на коледните бонусите за пенсионерите в полза на Зеленски не бе добър знак, значи сетивата ни съвсем са закърнели да провиждат в бъдещето.

Нека сме наясно – отчаяният троцкизъм на тъй наречената „Демократическа партия“ в САЩ и корумпираното семейство Байдън се нуждаят от ескалация на напрежението в района и въвличане на натовска държава в конфликта, за да оправдаят военните си разходи пред доминирания от републиканците Конгрес. За да оправдаят нови и нови траншове за режима на бизнес ортака си Зеленски.

Тези типове ще запалят света, само и само да осуетят победа на Тръмп през ноември. Не война – земетресения, нови пандемии и сблъсъци с астероиди ще предизвикат, но ще гарантират оставането си на власт. За тях това вече не е идеологически или политически проблем, а въпрос на физическо оцеляване.

В лицето на компрадорския псевдо-елит у нас, наречен презрително от хората „сглобка“, те са намерили покорния си слуга. Тримата зависими вождове от телемоста със Зеленски ще продадат и род, и отечество, и семейство, за да угодят на розовия комунизъм и попълзновенията му към световна хегемония и по този начин да се откупят от санкции.

Хайде да го кажем в прав текст – едни престъпници ни хвърлиха на вълците, избягвайки „Магнитски“, докато ние блеем.

(И Пеевски, вероятно единствен вече в света, зове за „пълна победа на Украйна“?! Пълна победа над най-голямата ядрена сила?! То значи глобален апокалипсис, бе, Пеевски, това ли ти е целта…)

Най-продажни политици с най-алиениран народ: какъв по-добър избор за фронтова държава, която да разпали ядрена война с Русия?!

Бдете, че малко, много малко време остана за съпротива.

Ясно е – художествени призиви и патос няма да ги уплашат. Единственият смислен подход е да се излезе масово на улицата – както го правят в Германия и Полша. Да, този път няма кой да плати, но ако сега не излезем, сметката ще я плащат децата ни.

Недялко Недялков