03.05.2024

 

Полша заяви, че разследва показването на плакат , поставен върху трактор, с призив „Путин – оправи Украйна, Брюксел и нашето правителство“ по време на протест на фермери във вторник.

„Според чл.256, § 1 на НК на Полша „Който публично пропагандира фашистка или друга тоталитарно устройство на държавата или подбужда към омраза на основата на национални, етнически, расови или религиозни различия или поради липса на принадлежност към някакво вероизповедание, се наказва с глоба, ограничаване на свободата или лишаване от свобода за срок до 2 години.“

(Интернет)

Полицията незабавно е конфискувала транспаранта и прокуратурата разследва.

Органите на реда споделят оценката за плаката и разследването означава, че „е налице основателно подозрение за извършването на престъпление“ раздухване на омраза (чл. 256 ал. 1 от Наказателния кодекс),

Министерството на външните работи на Полша заяви в сряда, че „отбелязва с най-голяма загриженост появата на антиукраински лозунги и лозунги, възхваляващи Владимир Путин и войната, която той води по време на неотдавнашните селскостопански блокади“.

(Интернет)

Защо ли ми се струва, че именно полските (и европейските) власти не само пропагандират публично, но и реално представляват и осъществяват чрез действията си фашистко или друго тоталитарно устройство на държавата!

Полските и европейските власти подбуждат към омраза на основата на национални … различия!

Щрак – и попаднаха самите те в капана на собствения си Наказателен кодекс!

И съответно подлежат на наказание, според действащия закон!

Крадецът вика: „Дръжте крадеца!“

НИКОЛАЙ РИЗОВ