20.09.2024

⚡️Ветрогенератори дебнат отвсякъде. Поредни напъни и наплив от „инвеститори“ за бучене на още и още перки в плодородните земи на Добруджа. Последният известен (за сега) случай е от Балчик. „Инвеститор“ предложил изграждане на соларен парк до с. Соколово, буквално на няколкостотин метра от къщите на хората… Предвижда се изграждане на 12 ветрогенератора с височина 160 метра всеки. Съоръженията буквално ще се виждат от прозорците на кв. Балик… Земята, където се предвижда разполагането на перките, е една от най-плодородните в общината, там рентите са и най-високи. Заместник-кметът на община Балчик внася доклад за одобряване на проекта. Благодарение на острата позиция на общинските съветници от ВМРО – Българско национално движение в общински съвет – Балчик докладът е оттеглен.

Общинският съветник Атанас Атанасов е най-остър в позицията си. Той очаква на следващата сесия докладът отново да бъде внесен и кметското мнозинство БСП-ДПС да събере гласовете…

❗️Ето такива неща се случват по страната, докато няколко изгустирани партийни лидери се карат за кожата на един министър. Много отдавна парламентарните партии забравиха за проблемите на хората.

Карлос Контрера