20.09.2024

📢Кметът на София продължава да бяга от представяне на програмата си за управление!

❗Отново точката не е включена в основен дневен ред на Столичен общински съвет. Няма я. Терзиев не иска да представи пред общинския съвет програмата си за управление. Не иска дискусия по нея и да му бъдат задавани въпроси! Как можем да определим подобно поведение. Мишкуване? Страх?

❗Парадоксът е, че на последната сесия през юли точката по настояване на Терзиев беше предложена за включване по-малко от 12 часа, след като беше внесена. Тогава СОС отложи разглеждането й за сесията на 12 септември. Есента обаче кметът на София вече е размислил и не желае тази точка да се дискутира с общинските съветници. В същото време тази програма трябва да се изпълнява заедно с общинския съвет, защото по част от предложенията така или иначе СОС трябва да вземе решение. Така изпадаме в поредния управленски парадокс – има програма, но кметът явно не иска нито да я представя, нито да я изпълнява.

В крайна сметка, ако не е готов да си защити програмата пред СОС, защо не си я оттегли? София е на самотек. В общината цари хаос и анархия. Това вече се вижда по софийските квартали и улици. Няма едно нещо, което Терзиев и Борис Бонев да са пипнали, и то да не е катастрофирало. Слушаме само политически опорки, мантри, клетви и, разбира се, оправдания за всичко.

В същото време Терзиев ходи по посолствата и обяснява, че бил безпартиен, надпартиен. Градът пропада, а той тръгнал по чуждите амбасади да се предлага за националната политика. Пълен потрес!

Карлос Контрера