01.03.2024

Ще започна отново с мисълта на Азимов: „Никога не допускай моралът и възпитанието да те спрат да постъпиш правилно!“. Разбирам, че много хора се възмущават за това, че разкривам най-долнопробното в една партия, в която досега съм била и смятат, че не е възпитано.

Други смятат, че не е морално да разкривам факти за живота на една келнерка, която без да съм я предизвикала, ме нарече купена предателка, призова всички сервитьори да ми плюят в порциите, а таксиметровите шофьори да ми вземат тройна цена. Същата зад гърба ми не се посвени да ме нарича с всякакви обидни епитети. Възпитанието изисква да се правя на неразбрала и да не я отразявам.

Само, че има един проблем – 33 години мълчим на ВОЙНСТВАЩАТА АГРЕСИВНА ПРОСТАЩИНА и затова стигнахме до това скотско положение да ни управляват зависими илитерати.

Простакът не се убива с мълчание, да си знаете! Той не разбира нито от мълчание, нито от възпитание, нито от аргументи. А единствено от наритване, докато не се скрие там, откъде е изпълзял на слънце!

Елена Гунчева