27.07.2024

Страхил Ангелов

Т.нар. „ден за почит на жертвите на комунизма“ е поредното позорно петно, което „преходът“ залепи върху България! Всъщност това е „почит“ към предствителите на една политико-икономическа прослойка, под чието ръководство Царство България се превръща в сателит на Третия Райх. Същите тези ръководители впоследствие бранят въпросния „съюз“ с Хитлер с цената на много жертви, убивани и измъчвани без съд и присъда наши сънародници – само и само да се угоди на висшето ръководство на Национал-социалистическата работническа партия на Германия. Такава е историческата истина!

На този „паметник“ са изписани имена на нацисти, които са участвали активно в депортацията на наши сънародници от окупираните територии, защото същите са били евреи. Изписани са имена на политици и чиновници приели и прилагали законодателство, което е отнело права и свободи на хиляди българи и мнозина са платили с живота си.

Почит пред колаборационистите на Третия Райх, чинно служели на хитлеризма и „партньорите“ си от висшето ръководство на национал-социалистическата работническа партия на Германия, много от които осъдени от Нюрнбергския трибунал.

На това позорно сборище трябва да се сложи край и то да се обяви извън закона, а т.нар. „паметник на жертвите на комунизма“ следва незабавно да бъде демонтиран!

Аз пред имената на нацисти, национални предатели, престъпници и убийци на деца не се кланям!

Страхил Ангелов