27.07.2024

Анастасия Гешева

В соца се подиграваха, помня добре тази точно подигравка, как в Северна Корея народът не знаел, че човек е стъпил на Луната и че има напитка Кока Кола.

Толкова здраво ги държали в информационно затъмнение. Четейки материалите на един от европейските „Работническо дело“, с голям клон у нас, Дойче веле, мога със сигурност да кажа, че българите потребители на въпросното „Работническо дело“ Дойче веле и представящите го български медии, като 24 часа примерно, но не само, се намират в същото положение като в Северна Корея.

Дойче веле обяснява причините за войната в Украйна точно като в Дисниленд, всичко е приказни герои, измислици и ентъртеймънт. И със сигурност сега разбирам защо хора, включително мои лични познати и приятели, така яростно се борят и отричат от мен, защото моите например обяснения изобщо не съвпадат със севернокорейския модел на информация, провеждан днес от евро-атлантическите радиоточки у нас. Така няма да станат нещата, който не желае да си вдигне главата да види хоризонта, ще си остане в евро-атлантическата Северна Корея по отношение и на Украйна, и на Русия и на всичко останало.

От тезите на въпросните „правилни“ гледни точки за войната в Украйна аз разбрах само, че всичко обратно било изфабрикувано от „прокремълските дезинформации“ и толкоз.

Ако някоя новина или явление не съвпада с инфото на Дойче веле и Свободна Европа, то това е прокремълска и пропутинска пропаганда. Ама точно като в Северна Корея! 😁

Анастасия Гешева