24.06.2024

Банковите такси растат с около 50% на година. Храните се покачват с по 10% на тримесечие. Мобилните оператори вдигат цените с минимум 15%. Повечето жизненоважни продукти и услуги са скочили с по 100-200% за година. Наемите и жилищата са на исторически максимум. Всяка година теглим милиарди заеми, задлъжняваме с милиарди и харчим за „безплатни“ неща милиарди.

Дребната престъпност се увеличава. Организираната престъпност и мафията засилва своята дейност. Нито един олигарх или престъпен главатар не е докоснат от закона. Ликвидиран е правният терен, който да доведе до каквито и да било действия срещу криминалния сектор. Няма нито един осъден политик или висше длъжностно лице. Всички започнати производства срещу гангстери спрямо държавата и гражданите, са приключени, забравени или решени в тяхна полза.

Политическата система е раздробена и систематично атакувана, унижавана и съсипвана от държавния глава. Сенчестите пипала на ДС са овладели почти всеки рентабилен износ, апетитно производство и доходен внос. Националните документи, планове за приходи и оперативни програми, са управлявани в полза на частни интереси. Официално се говори за концесии на магистрали, ядрени мощности, енергийни проекти, цели сектори от икономиката.

Всеки обикновен българин е обеднял през последните 24 месеца. Всеки нормален българин е със сериозни икономически проблеми през последните 12 месеца. Всеки работещ българин се чуди как да си плати сметките през последните 6 месеца. Едно време по подобен начин се разпадна СССР. Тогава там това го наричаха Перестройка. Сега тук му казваме Промяна.

Да си знаете.

Виктор Димчев

труд