01.12.2023

Въпроси към българските служби, Главният прокурор Гешев, бившият Главен прокурор Цацаров :

1.Помните ли Ружа Игнатова и създадената от нея схема с криптовалута BigCoin, която през май 2015 година беше изобличена като директна финансова измама по схемата на Понци. През септември 2015 година българската Комисия за финансов надзор изготви предупреждение по отношение на OneCoin, Въпреки започналото разследване за дейността на OneCoin от лондонската полиция и британският финансов регулатор Financial Conduct Authority българската прокуратура и служби спяха дълбок сън и OneCoin и Игнатова продължиха да купуват имоти в България , като през 2016г. инвестицията нарастна над 35 милиона лева.

Едва през 2018год. съвместно с партньорски служби , българската прокуратура започна някакви действия, определено закъснели.

2. Защо същото се случва и днес с криптоплатформата Nexo, която е оперирала от България и през пирамидата са минали 94 милиарда долара?

На 18 октомври 2022 г. главният прокурор на Ню Йорк Летиция Джеймс обяви писма за прекратяване и отказ до две фирми за кредитиране на криптовалута, едната от които Nexo с главен изпълнителен директор Антони Тренчев

Защо прокуратурата и службите в България спяха, докато през 2022год. щатски прокурори обвиниха в незаконни операции и измама на инвеститори ?

Защо се активираха / обичайно/ след намесата на партньорските служби?

3.Каква е функцията на българските служби – да шпионират за лична изгода?

4.Каква е ролята на българската прокуратура – да изпълнява поръчки и да отчита дейност по дела за откраднати кокошки и транспортни престъпления? Да пази големите престъпници срещу мръсните им пари ?

5.Докога ????

Румяна Ченалова

%d bloggers like this: