19.04.2024

Истинска война по улиците на Берлин в новогодишната нощ. Най-малко 15 полицаи бяха ранени, а около 390 души бяха задържани, много от тях за нарушаване на Закона за експлозивите, пише германският вестник Bild.

Според публикации в Х повече от 4500 полицаи са били разположени в града снощи, за да защитят града от имигрантите. Съобщава се и за няколко няколко жени, сексуално нападнати от арабски мъже, празнуващи Нова година.

Полицията в Берлин докладва за атаки срещу служители всяка минута в новогодишната нощ. Полицията, пожарната и спасителните служби бяха замеряни с петарди и бутилки и обстрелвани с ракети. Дори беше взривена топка- бомба, която потроши патрулка.

„Берлин е като Лондон – град на бялото малцинство. В навечерието на Нова година в квартал Мите се събират предимно турски и арабски мъже.“, гласи коментар в Х.

В Горен Пфалц, в Бавария, 18-годишен младеж е починал от наранявания, получени от самоделно взривно вещество. „Празнуващите“ бяха подготвили дори „коктейли Молотов“.

Миналогодишният сценарий се повтори в Берлин, когато избухнаха безредици, при които някои използваха петарди и ракети за фойерверки, а германската полиция съобщи за поредица от нападения срещу членове на службите за спешна помощ, както и срещу обикновени граждани.

Източници:

Агенция „Фокус“, Х, bild.de