23.07.2024

Ето че измина една година от Специалната Военна Операция на Русия в Украйна.
Спомням си, че едни кравари – разпространители на демокрацията по света, ни облъчваха с информация, че Русия няма да издържи дълго и има-нема след някоя и друга седмица ще клекне, та дори и ще се моли за примирие. Същите тия „разпространители на демокрация“ ни разправяха, че Русия си чисти старото оръжие, което всеки момент ще свърши. Бах ти и количеството старо оръжие с което разполага Русия. Вече цяла година не свършва, та има изгледи да стигне за още една година.

Цяла година, та и продължават да ни разправят, че Русия няма сили да продължи дълго.
Да, ама пък аз смятам друго. Русия през цялата тази една година не врънка никой за оръжие, а Украйна не спря да проси. То, по-точно НАТО и САЩ просят, защото всички знаем, че Русия не воюва с Украйна, а със САЩ и НАТО. Те са тези, които просят като мрънкат на всяка държава да даде оръжието си за Украйна. Какво става с изврънканото оръжие? Къде е то? Цяла година, всеки ден се доставя оръжие на Украйна и резултата е явен – Русия издържа и продължава да воюва със САЩ и НАТО.

Междудругото, благодаря на съдбата, че България в този период се управляваше от служебно правителство. Благодаря, че „българските“ партии не успяха да сформират редовен кабинет. Благодаря, че „българския“ парламент бе с толкова малък мандат. Въпреки краткото си съществуване, този парламент успя да приеме скорострелно решение с което България да изпрати оръжие на САЩ и НАТО, за да продължи да воюва срещу Русия. Но пък служебния кабинет изпълни колкото да не е без хич това решение, и в момента в който парламента хлопна порти, военния министър каза, че е изпълнил решението на парламента и повече оръжие за САЩ и НАТО няма да изпраща в Украйна. Решение за допълнително оръжие да си вземе следващия парламент. И е прав. Ние не изпращаме оръжие за Украйна, а на територията на Украйна. С предоставеното оръжие откъде ли не, не воюва украинската армия, а наемниците на САЩ и НАТО.

Това, ако беше редовен кабинет, със сигурност щеше да ни вкара в такава спирала, че никога нямаше да излезем от нея.
От тук искам да благодаря на Русия и в частност на Президента на Руската Федерация Владимир Путин, че за пореден път защитава интересите на България, като прочиства и трепа тези, които убиха наши граждани в Украйна, тези, които измъчваха наши сънародници в чужда държава, тези, които измъчваха деца, майки и бащи.
Поклон пред загиналите руски войници, които за пореден път доказаха, че са на страната на обикновения човек.

Поздрави: Дедо Мажд Алгафари