07.06.2023

Да не забравяме, че зимата трябва да храним и две-три хиляди американски „крещящи орли“. Ама трябва и да ги къпем, а за топлата вода пак газ трябва. Ето как се върти светът – руски газ ще топли водата за американски войници. Това е пътят към мира в Украйна. А Дайнов ще ходи некъпан, завалията

Докато българските политически и медийни лаладжии надуват газови балони за нигерийски принцове и танкери в мъглата, а президентското правителство прави безсмислени търгове за доставка на газ, две-три добре облечени фирми купуват газ от „Газпром“ и го продават на същото това правителство 30% по-скъпо.

И това продължава вече шест месеца от деня, в който Кирчо великана нарита дребосъка „Газпром“. Към 200 милиона евро отива кярът от тази специална газова операция и един господ знае колко и за кого са комисионните.

Всичко се случва под носа на слепите и глухите от ДАНС, МВР, НАП и т. н. Те са заети да водят война с търговците на райски газ и издаването на касови бележки – мисии с безспорно историческо значение за съдбините на татковината.

През това време сърдитата на Русия Европа си плаща в рубли и си получава газа точно в духа на евроатлантическите ценности. Така че, ако наистина искаме да сме европейци, трябва да си оправим плащанията с „Газпром“, да отстраним посредниците и да си договорим следващите дългосрочни доставки с руснаците.

Това е простото и ефективно справяне с газовата криза. Всичко друго е кретенска пропаганда и съдиране на кожата на хората с цени на парно и всичко за трапезата.

Да не забравяме, че зимата трябва да храним и две-три хиляди американски „крещящи орли“. Ама трябва и да ги къпем, а за топлата вода пак газ трябва. Ето как се върти светът – руски газ ще топли водата за американски войници. Това е пътят към мира в Украйна. А Дайнов ще ходи некъпан, завалията.

Автор: Петьо Блъсков

https://trud.bg/

Най-рано следващата седмица ще бъдат водени разговори с „Газпром“, ако е необходимо. Това заяви служебният министър на енергетиката Росен Христов при посещението си в комплекс “Мини Марица-Изток”

pogled.eu