21.05.2024

Не знам колко от вас са забелязали, че избягвам да се съобразявам с общественото мнение и данък не му плащам. Имам нахалството да мисля и сама да вземам решенията си, без значение дали се харесват на някого или не.

И няма за мен значение мнението на домакини, които между две яхнии решават да ми напишат коментар, че съм предателка и че трябвало да напусна парламента, защото те, точно те, смятали това за правилно. Няма значение за мен и мнението на тези, които са се разочаровали от мен. Съжалявам, не съм ракия, за да се харесвам на всички. Аз вървя по моя път. Това е моят избор. Ваш избор е дали да вървите до мен или срещу мен. Само да напомня, че много пъти сте се разочаровали и след това сте осъзнавали, че съм ви казвала истината.

Никой от блюстителите на морала не вижда проблем, че един политик се кани да ни управлява, а няма нито кадри, нито идея как да го изпълни и в същото време прибира парите на депутатите си и ги харчи по свое усмотрение. Това е много морално, нали? Никой от големите морализатори не вижда проблем, че същият нарича част от народа фашистка измет, явно това ви харесва, но вижда проблем, че аз съм казала какво се случва в партията.

Никой от възмутените от мен не вижда проблем, че таксиметров шофьор, който ме обижда и клевети, ще заеме мястото ми, но намира проблем, че аз например решавам, че това удоволствие няма да му доставя и ще си изкарам мандата, пък ако ще и да се оплаква на всеки клиент в таксито каква гадина съм, че не е станал депутат. Да, смятам, че е морално да напусна парламента. И да, смятам за личен избор да не го направя, защото тези хора трябва да си получат урок. Никога няма да позволя морал, възпитание или обществено мнение да ми попречат да постъпя така, както е правилно.

Сервитьорки от Възраждане призовават да ми плюят в порциите, а таксиметровите шофьори да не ме качват в такситата. Никой от вас, морализаторите, не вижда проблем, че ей такива хора се гласят да ви управляват. С този манталитет! Аз съм ви виновна, че съм казала истината за глинените крака на кумира ви.

Много хора напуснаха тихо Възраждане. Стела Банкова, Минчо Христов, Иван Спиридонов, Владо Павлов, Донка Джендова и много, много други. Мълчаха си културно и възпитано. А човекът, прекарал цели 15 години в редиците на ВМРО и накрая ПРЕДАЛ партията си, отцепвайки цели организации от нея, намирате за достоен. Намирате за достоен човек, който ви лъже в очите, че ще ви спасява, а дори не обяснява къде профуква с еднолични решения по 42 000 лева на месец. Намирате го за достоен, въпреки, че е останал НЕЗАВИСИМ общински съветник, след като е напусал партията си, а мен ме обвинявате за същото и ме наричате предател.

Аз вървя по моя път. И аз решавам дали той е правилен и морален. Знам, че времето ще покаже истината. Но цената ще я плати целият български народ за излъганите надежди. Не искам да съм ви удобна. Не искам да ми вярвате сляпо. А само да мислите. Заради всички нас. Заради България. Защото достатъчно се напатихме от фалшиви идоли и политици три десетилетия. А сега отново идват избори. И отново ще изберете не с разума си. Но цената…цената я плаща България.

Само да напомня, че клеветите и клетвите се връщат. Аз вярвам в Бог и знам, че той вижда в сърцето ми. А там лъжа няма. Който клевети и лъже, да си носи греха.

Елена Гунчева