20.04.2024

Анастасия Гешева

Изглеждат все по-близо и други ръководни оставки в ЕС, на фона на безпрецедентните самоубийствени политики в него. След Шолц, който може да бъде обвинен във всичко, идват и новини от Франция, за чадър на Макрон над Юбер. Аз не намирам тези новини за кой знае колко интересни, защото много добре разбирам колко престъпления срещу нормалния човешки морал, но и срещу действащите закони в страните си извършват ежедневно глобалните лидери спрямо народите си. Където не си повдигнал килима, там не си намерил престъпление. Прогнозата ми за разпад на ЕС в следващата календарна година остава с пълна сила.

Защо това е важно?

Първо, заради общия европейски интерес. Много пъти съм обяснявала, че Европа е главния потърпевш от тъмните политики на неолиберализма. Това се вижда с просто око всеки ден. Тези политики я превърнаха в заден двор на света, нанесоха и непоправими щети, които няма да може да се възстановят стотици години. Не само материални щети, но духовни, морални и екзистенциално ценностни.
Държавите в Европа са изправени пред безпрецедентна ситуация без война да са във военен режим във всяко отношение.
Колкото по-бързо се освободят от глобализираните промити мозъци, сложени да ги управляват, толкова по-добре. Според мен трудно ще стане. Поне за този сезон ни очаква колабираща криза на ежедневието. И то вината е изцяло на глобалистката върхушка в ЕС.
Считам, че западните части на континента няма да могат да се спасят. Централните части ще се разделят на две, такива, които искат и разбират, но не могат, и други, които нито искат, нито разбират. Източна Европа има най-големи шансове да се спаси, при това с най-малко поражения, поради ниския си стандарт и поради историческата устойчивост, особено на Балканите. Но дали благоприятно ще се развият нещата, не зная, има вероятност, но е малка. Защото пораженията са големи и трудно ще бъдат преборени. А и защото виждам какво предвиждат, още и още трудности и пречки пред всякаква съпротива.

Второ, защото у нас в България надвисва облакът на тъмна тоталитарна евро-атлантическа диктатура, която не зная дали ще избегнем. Очевидно е сглобяването на обща политическа структура с евро-атлантически уклон, която да задържи властта и да блокира всякаква реална антиглобалистка опозиция, каквато ние още и нямаме. Говоря за коалиция между всички сегашни субекти – ГЕРБ, БСП, ИТН, ДБ, ДПС И ПП. Всички са заинтересовани да останат във властта, а в момента вече се намираме трайно в зоната, от която връщане назад няма, и тя е зоната на глобализма. И по-точно опитът на загиващия световн ред на глобализма да оцелее, да се задържи на власт още и да проведе конкретни политики, до една грозни и страшни. В България всички партии имат връзка с този световен ред в една или друга степен и затова сега ще бъдат изтрити всички идеологическо-икономически-социални разлики, различия или противоречия в името на голямата цел – Установяване на жизнено необходимата за тях и техните западни господари тоталитарна либерална диктатура.

Либералната тоталитарна диктатура в Европа се крепи на ЕС и НАТО. Това е абсолютно ясно. Следователно само чрез разпадане на тези две образувания е пътят за спасение. Те се намират в напреднала фаза на разпадане, загуба на смисъл, загуба на доверие и загуба на успех от какъвто и да било характер. Тук вече не говорим нито за демокрация, нито за демократични форми и модели на нещата, нито за икономически условия, характерни за демокрацията. Говорим за тоталитарна диктатура и диктатори!

Както всяка диктатура трябва да има външен враг, така и нашата прекрасна демократическа диктатура има външен враг.

Опасността е огромна. Трудно ще намеря думи за реалната и стойност. Но трябва да е ясно едно. Спасение се дава не само чрез Русия. Но главно чрез обилната светлина, която разкрива всички планове, всички методи на злите сили, всички намерения, всички практики. Но светлината не може да свърши работата на хората. Ако народите на Европа и българският народ не могат да видят или ако виждат, но не пожелаят да работят за недопускането на това, то никой и нищо не може да помогне.

С една дума нещата стоят така.
Проблемът е ясен.
Решението е още по-ясно.
Помощта за спасение е обилна и е навсякъде.
Остава последната стъпка – Да се спасиш. Просто да се спасиш.
Ако има обилна светлина, но искаш да си продължиш да спиш, никой нищо не може да направи.

Единственият проблем в цялата ситуация е решението, който Европа и народите и ще вземат за себе си.

Анастасия Гешева