27.07.2024
Империята загива духовно и материало! Освен банките, в хегемона тотално фалира изкуството и в частност киното. Като гледам какви „продукции“ получават награди очаквам скоро всичко да се обърне с хастара наопаки!
.
Предполагам, че литературни герои като Дон Кихот например, ще ни бъдат представени по модерному, нямащи нищо общо с реално написаното от Сервантес. Представете си го така: „Дон Кихот е застаряващ чувствителен хомосексуалист, който обикаля напред-назад с гаджето си Санчо Панса из Испания и се бори със закостенялото и нетолерантно общество и в крайна сметка „модерността“ побеждава и те се женят, а църквата ги благославя. Впоследствие между тях настъпва разрив, защото се оказва, че Санчо си пада по кози и това разстройва и буквално опустошава чувствителната душа на Дон Кихот“ – хоп един „Оскар“ във витринката на режисьора!
.
А какво ще кажете за Ромео и Жулиета негри, като кулминация на трагичната развръзка е твърдото решение на Ромео да си смени пола и слъзливата подкрепа на Жулиета за това негово изконно право! Но гадните хомофоби Монтеки и Капулети започват война за ромеовия полов орган и той страда ли страда….. – ето още един „Оскар“ за главна роля!
.
Робин Худ – индиец, борещ се за правата на изповядващите индуизма в закостеняла изтъкана от нетолерантност и хомофобия Англия! В крайна сметка той като индус трансджендър побеждава и се сгодява за кравата Мери – горчиво! Това е един перспективен и обещаващ проект, който със сигурност ще донесе поредния „Оскар“ за второстепенна роля на говедо от породата „Южен Девън“?
Всичко това естествено ще бъде представяно като екранизация на едноименните произведения, които почти никой няма да е чел, защото такива глупости няма да се изучават, а „истината“ ще се поднася в кратка и лесносмиалема форма, за да не се тормозят децата с многочасово четене на дебели книги. Те и без това няма да са в състояние да се концентрират за повече от 3-5 минути…..
Това е бъдещето на кино-изкуството като ги гледам как са я подкарали!
,
Страхил Ангелов