20.04.2024

Абсолютно всички значими партии са вече купени. Така се поддържа значимостта им – ако не са козирували, просто няма да получат абсолютно никакво медийно внимание и няма как да набъбват. Състезанието е кой да набъбне, и да се набълбука с повече пари, а не кой да свърши нещо.

Ако хипотетично се появи партия с други цели, то много бързо тя се кани в „системата“. Дава и се веднага държавна субсидия и в общия случай това е достатъчно, за да бъде купена. Поне до момента няма случай нито една партия да се е отказала от субсидията, или пък да я е използвала за първоначалните си цели. В общия случай, тази субсидия е подкуп за вождовете, които с радост го взимат и затъват в нови лимузини, имоти, екстри и пътешествия.

Ако субсидията е недостатъчна, следват други екстри – бизнесът плаща за кворуми по определени законопроекти, прокарване на поправки и пр. Там парите могат да задминат субсидията.

Ако и това се преодолее (в смисъл – парите си ги взимаш, но идиотите-избиратели още не са те усетили и продължават да ти гласуват), ако е така, тогава идва следващото ниво – влизаш във властта и получаваш министерски позиции. Харчиш едни пари по свое усмотрение.

Ако и тук успееш да подлъжеш избирателите, че си честен, идва времето на най-големите подкупи – сделки с магистрали, военни поръчки, и разбира се – еврофондове. Тия последните са европейски гарантирания подкуп за местните елити, за да държат народа си в робство.

До момента няма нито един случай управник да е удържал на тази стълбица и да не е „асимилиран“.
А, забравих – имаше един случай, дето един стигна до премиер и не взе и стотинка. Казваше се Жан Виденов.
Организираха му банкова криза, изритаха го като краставо куче, и дори той излезе виновен за всичко това.
Описвам ви какво следва, ако хипотетично някой не се продаде никъде по стълбицата. Тогава статуквото има машина за сриване на държавата и дискредитиране.

Накратко – ако виждате политици, колкото и добре да изглеждат, ако не са ги оплюли и сринали като Жан, значи са някъде по стълбицата.
В общия случай, почти всички нови звезди биват подчинени още на първото ниво – субсидията. После стават част от статуквото и са удобни и управляеми…

А вие сте идиотите, дето гласуват за всичко това, и така внушавате, че съществува някаква демокрация…
Аз лично не съм от идиотите и или не гласувам, или – с „против всички“. Ясно е, че дори това е уредено да пази статуквото, но поне не излизам идиот – да гласувам за лъжци-милионери, дето се правят на светци 🙂

Решението не е съвсем в системата, да знаете. А всички, които виждате, са по позволението на системата. Тя не би ви позволила да видите никой извън нея 🙂 А ако някой се промуши – виждате с Жан Виденов какво се случи.
Но така или иначе, след него, не е имало друг промушил се… 🙂

Добри Божилов