18.05.2024

Николай Марков

В последната част от интервюто на Николай Марков в студиото на Мартин Карбовски, полковникът отговаря на стотиците задедени въпроси на зрители:

– Г-н полковник, тази държава ще оцелее ли?

В това в което ние разбираме като държава сега, са проектирани, едни политически лобита и ние не ги припознаваме като наши. Фактът , че 80 процента от Българите отказват да участват на изборите. Правят го не защото са глупави и не разбират какво се случва, а защото прекалено много добре разбират, както впрочем. Българите, без да им се говори, най-добре в Европейския съюз и в целия свят разбрахме ваксините . Разбрахме всичко за ваксините….

Какво да правим младите хора, за да направим България една некорумпирана държава?

Да изчакат още няколко месеца.До пролетта.В България, когато чуем кукувиците, ще последват други процеси. Оставете ги, тяхната игра която те си играят… Пролетта пясъчният часовник … последната песъчинка ще падне и всичко ще се обърне.

– Има ли българска партия, на която да не ѝ се диктува от някъде?

Има. От тези 170, които не са в парламента. Вие внушавате , че ние живеем в някаква нормална европейска държава, в която има политика. Аз ви казвам, как да не са маскари, като те са в мафиотското ложе – всичките.

– Ама, не е възможно всички да са маскари, г-х Полковник? трябва да има поне едни! да помечтаем малко.

А какви са? Светци в мафиотско ложе! Да мечтаем е едно, а реалностите са друго…

– Имаме ли достатъчно контра елит за да направим промяната (по идеята на професор Вацев)

Мисля, че да. Има неща, които трябва да се случат. Във войната, ако не си я спечелил преди да я обявиш – ти ще я загубиш. Затова аз смятам, че тази война, която предстои в България да се случи, „Война на Тронове“, за железния трон говорим. Ако тази война не бъде спечелена преди да се обяви – няма смисъл да се обявява. Което значи, че хората трябва да бъдат търпеливи

– Пеевски ще бъде ли премиер?

– НЕ! Той е от онази част, която ви казах, че ще изчезне. Пеевски да кажем е част от романтичната страна на Българската политика. Той не е същността.

– Какво работиш? В момента няма да ни кажеш..

Как няма да кажа. Аз съм преподавател – университетски. Защо да не кажа?

– Това ли работиш?

Разбира се. Преподавам на студенти. При това им преподавам тези неща , за които ви говоря.

–  Кой те пази? Защо не се притесняваш от информацията която споделяш? (Карбовски към зрителката която задава въпроса) Диана, той е така …особена фигура, Полковника. Около него има една аура на служби… Абе , аз ще го кажа…Аз смятам , че ти си разузнавач. Ти си ченге. Така ли е?

Г-н Карбовски, на вас пет пъти ви казах, че на четири места в България се преподава разузнаване и контра разузнаване. Единия от курсовете го водя аз. Защо аз да съм разузнавач, като аз уча разузнавачи. И то разузнавачи, които работят в тази система. Аз уча криминалисти, които разследват престъпления. И то не криминалисти, какви да са, а шефовете на тия криминалисти.

– Може ли да има бивш разузнавач?

Не, разбира се! Аз не го отричам. Аз не говоря за разузнаване в този смисъл. Аз по произход съм от службите, защото двадесет годишен съм станал от тях.Не съм бил от ДС, защото когато постъпих на работа нямаше Държавна Сигурност. Не съм член на БКП, защото тя- пет години преди да завърша я нямаше. И ред други неща. Тоест аз съм съвременник на една епоха… не съм човек от миналото

И много други любопитни неща ще научите от самия полковник Николай Марков във видеото.