01.03.2024

Корупцията е обсесия у нас и затова си патим – разправя авторитетно един господин от първа телевизионна инстанция, а водещата кима в знак на съгласие.

И после се чудят защо драгите им зрители и слушатели с всеки изминал ден намаляват.

Корупцията у нас била „обсесия“, значи – що за глупост е това? Корупцията е кражба, най-меко казано. Нагла кражба от държавата и от всички нас, многострадалните й граждани. Пладнешко разбойничество – невиждано по своята безнаказаност в Европа и в САЩ – от което забогатяват безмерно разбойници, бидейки висши държавни чиновници или купувайки такива на кило.

Въпросното разбойничество ни се зъби грозно от олющените стаи на общинските болници, от дупките по пътищата в които загиват хора, от натрошените на юфка обезлюдени градски площади, от мизерните приемни на кварталните полицаи, които все са на друго място, докато маргинали изнасилват баби за стотина лева под възглавницата…То ни се зъби и от кафявите сайтове, които заливат всеки противник на криминално-политическата класа с лъжливи клевети и воня. И т.н.

Много са злините, които крадльовците, намъкнали се във всички власти, ни причиняват от години необезпокоявано. Ако се сещате за още, можете да ги добавите. Но не за сведение на тия, които приказват непререкаемо глупости по телевизионните студия. Не им берете грижа на тях.

Анна Заркова