26.09.2023

RT лъже руснаците, че в Европа хората стоят на тъмно и студено и няма какво да ядат. Украйна лъже украинците, че ракетите на Русия са свършили…
А в България политиците лъжат, че се борят за правов ред, върховенство на закона и срещу корупцията, а „бачкат“ по на Боко и Пеев схемите.

Напролет предстоят избори и се чудя – пак ли същата олигофрения ще си вкараме в парламента?

България се превърна в служебна държава. Служи на всичко друго, но не и на българския народ.

Главният прокурор ще бъде сменен, в това съм убеден. Ще има и нови санкции по „Магнитски“, скоро, които този път ще засегнат сериозно политико-олигархични кръгове и свързаните с тях лица и фирми. Но нищо няма да последва от всичко това, ако българинът продължава да блее като овца в кошара за стригане.

Този народ се нуждае от пробуждане, но за това са нужни личности, лидери и будители – със знания, характер, умения, житейски и професионален опит, доказали се пред обществеността във времето, с висок морал и неподвластни на преходното и материалното нравствени устои и добродетели. Нужно е и още нещо, което е от първостепенно значение – народът да осъзнае потребността си от пробуждане и да го пожелае и покаже в мисли и с действия.

Стоян Тончев

%d bloggers like this: