18.05.2024

Няма ИДИЛ, няма миндил.
В хода на разследването са събрани доказателства за връзки между терористите, нападнали „Крокус Сити Холл“ в Красногорск, и Украйна, съобщиха от Следствения комитет на Русия.
„Първоначалните резултати от разследването напълно потвърждават планирания характер на действията на терористите, задълбочената подготовка и финансовата подкрепа от страна на организаторите на престъплението. В резултат на работата със задържаните терористи, изследването на иззетите от тях технически устройства, анализа на данните за финансовите транзакции са получени доказателства за връзката им с украинските националисти“, се казва в публикация на руския Следствен комитет в канала му в Телеграм.

Освен това има потвърдени данни, че терористите са получавали значителни суми пари и криптовалута от Украйна, посочва агенцията.
СК съобщи и за задържането на още един заподозрян, участвал в схемата за финансиране на атентаторите от „Крокус“.

„Установена е самоличността и е задържан още един заподозрян, замесен в схемата за финансиране на терористите. Разследването ще подаде молба до съда за избиране на превантивна мярка срещу него под формата на задържане под стража“, – се отбелязва в съобщението.

Армен Попов