18.06.2024

Политическа „класа“ жадува да е на власт, но ѝ не и стиска да я вземе в тези опасни времена

Бредлайн ще е нашенският дедлайн, тази крайна линия ужасява полит клиентелите

Пак отиваме на предсрочни избори. След три безсмислени опита да се съживи споминалото се правителство на четворната коалиция. Съставена от несвързани с избирателите си ляво-десни партийки. Неизбежно за политически грамотните. Не толкова властта разваля хората, колкото тя се разваля, поради факта, че към нея се стремят морално похабени люде. И банди случайници.

Политически нескопосната коалиция се провали, а не само се срина стъкменото от нея импотентно правителство от немай-къде. То катастрофира още преди да тръгне на път. Скоро стана видима тежката кадрова несъстоятелност, оттам и липсата на органична свързаност между управленските структури. Очаквано предвид наличието отгоре на компанийка от безотговорни лъжльовци, политически въздухари и управленски головодници.

От некадърни събираеми – недъгав сбор. Аритметиката е категорична, че от промяната на местата им няма да се повлияе сборът. Както и качествата му. Ясно беше, че обществената подкрепа за него няма да е не само задълго, а ще е закратко. Защото го оглави несъществуващата в правното пространство „Партия на Промяната“, чиста измислица. Отклонение от политическите реалности, лесно разобличим продукт на кризисна политинженерна манипулация. Избирателите я видяха и не гласуваха за нея, а против ГЕРБ.

Три коалирали се с измислицата формации избутаха на власт хищната компанийка на двама харвардци. Поради много силната открита и частично задкулисна подкрепа за тях откъм Вашингтон, Посолството и Оня юмрук пред президентството. От „Америка за България“, соросоидни НПО-та, „отровници“, грантаджии и прочие отвореняци.

Доста по-голяма подкрепа и от онази през 1997 г. за СДС, кабинетът „Костов“ поне си изкара мандата. Сегашният провал на очевидно проамериканското правителство на Кирчо и Кокорчо е и на монтиралите го. На съучастниците от ДБ, БСП и ИТН, поощрявали компанийката да мишкува във властта, да произвежда щети и бъркотия за държавата и населението. Всички те също станаха още по-изхабени, преупотребени и изпели си песента.

Катастрофата не е само на „Промяната“, наБойкикиев и жълтопаветната шмекерия на прокопиевската политинженерия. Не е само на Корнелия и ляво-дясната позитанщина, нито на спотайващия се Трифонов и неговите чалга-политици. Тя е системна и касае цялата антибългарска политическа „класа“.

Която хем иска да е на власт, хем не u стиска да я вземе в тези кризисни времена. Които много бързо ще направят всяка престрашила се да приеме отговорностите и рисковете клиентела отвратителна за българите, опротивяла и до крайност кадрово осакатена.

Усещат, че дедлайн – крайният срок на търпението народно наближава. Свързан е с цената на хляба, по нашите земи никой не е по-голям от него. Ще ръмжат и псуват нашенци властта и властимащите за всичко, но не и за хляба. Тази крайна линия ужасява полит клиентелите, хлебната. Бредлайн ще е нашенският дедлайн.

Не успокоява твърде обстоятелството, че в почти всички страни в ЕС управляват командвани от Вашингтон Кирчовци, Минчевци и Лорерци. Резултат от наложената недемократична в основата си неолиберална политическа система за поддържане на американската хегемония в Европа.

Подборът в политическата „класа“ се извършва задкулисно, отвън и е с негативен характер, кадърни и родолюбиви не се допускат. Допуснатите трябва послушно да изпълняват външни противообществени и противодържавни поръчки. Все по-често противоправни, противни на политическата воля на гражданите, прицелени към премахването на националните държави.

Системата е в напреднал разпад, но революционните промени няма да започнат у нас. До октомври ще оцелее, по нея ще се проведат избори, при които избирателите реално нямат избор. Твърде скоро, за да се очакват кардинални промени. Накрая с несъществени изключения пак ще се класират „слуги на народа“ от сегашните клиентели.

Дори и от без време дотегналата, взела-дала и вредна за допускане до власт ПП ПП. За да продължат да лъжат без да мигат, до очернят противници и несъгласни, да се снимат за фалшив имидж с поредното превъзходителство в Амбасадата. И да призовават главния прокурор и ВСС да се махат и освободят местата за техни и на Сорос назначенци.

За да вкарват екстериториална юрисдикция, както опитаха със закона „Магнитски“. Да сторят още някое предателство като това с РСМ, да поканят още чужди войски „да ни пазят“. До последно, дори в оставка „почтените“ уволняват де що има читаво в администрациите и назначават техни некадърници и съзнателни вредители. Дълго ще ги чисти, ако после дойде която и да е нова власт.

Системата не допуска хора със здрава идеология в главите и особено родолюбци, но тиражира във властта случайници, мениджъри и кариеристи. Не случайно редица техни действия бяха тенденциозно противозаконни, някои в противоречие с Конституцията. Но в съгласие с внесени от САЩ модели за унищожаване на държавни суверенитети чрез раздържавяване на правото.

По-нисък от 2021 г. се очертава процентът на гласуващите граждани, но този на жълтопаветниците вероятно ще стигне за класирането на ДБ. Пак за да забъркват с техни депутати същата негодна за ядене управленска гозба.

И Нинова с божанковците си ще съучаства в приятно съжителство с ДБ и ПП, ако нужда дойде и с ИТН. Ами с воля и търпение, ще каже, трябва да се гарантира сигурност на българските семейства, също и мнозинство антикорупционно. Отчаяно е състоянието на БСП, щом толкова дълго търпи за началник тази злонамерена към партията и членския и състав женица.

И всинца от политическата „класа“ на патриоти ще се правят в медиите, скоро Костадинов за Рубльов ще награкат, „Възраждане“ люто ще гнявят, че много може да ги изпревари на изборите.

Президентът Румен Радев пак ще е насреща да изхарчи какъвто авторитет му е останал за поредния „А-отбор“. Дори и да са в опозиция евроатлантиците. Тази шмекерската компанийка с нейните метреси и секретарици, хищни адвокатчета, гейпарадисти и продажни непеошници. Колко му е на него да скалъпи още 3-4 служебни правителства междувременно! Поне не скучае, може и да е забавно на моменти.

Ето защо за българите страната е Родина и „любима майко наша!“, но за хората властимащите в държавата са „ваш`та мамка!“.

Автор: Д-р Илия Илиев

https://trud.bg/