26.04.2024

От медиите оставам с впечатление, че освен продажбата на райски газ, други проблеми нямаме. Малък проблем се превръща в голяма новина. Ами забранете го и приключвайте, какво ни занимавате по цял ден с това?!? Или пък целта е отвличане на вниманието – класически подход на дезинформацията.

България е в много тежка политическа, икономическа и демографска криза. В ЕС започват ограничения за енергия, вода и храни. На един гьол разстояние от нас се води война. Цените в магазаните растат главоломно, а заплати и пенсии – с бутикови надбавки, които не стигат за покриване на елементарни нужди. И на фона на всичко това, никой не коментира сериозните проблеми.

Никой политик не предлага как да се реши тази криза. ПП панически се реорганизират и мислят какво да правят, за да влезят в следващия парламент, ГЕРБ обмислят как ще докопат властта и ще си продължат по старому, БСП се опитва да се съвземе и се раздира от вътрешни проблеми, ДПС продължава да разпределя порциите и да не се интересува от българите, ДБ стяга гумените лодки, ИТН остана само прах и перушина, а Възраждане напоследък е зациклило върху „Аз“ и „Аз ще управлявам“, без друга мисъл.

ЕС се ръководи от хора, на които, ако им повериш да хранят две магарета, ще ги уморят от глад. Все по-неадекватните действия и думи на ръководството на съюза показва не само зависимост от САЩ, но и пълна интелектуална немощ и скъсани връзки с реалността. Не, че ме интересува дали германци и французи ще се къпят и дали ще стоят на тъмно и студено. Мен ме интересува, че тези малоумни действия ги налагат и на нас, заради иннтересите на САЩ.

А тук политиците ни се дърлят само за властта. За седем-осем месеца парламент /то направо си беше шоу 7/8 НС/, нито една смислена програма за излизане и справяне с кризата, нито една мисъл за българския народ.

Трябва основна смяна на политическия модел. Промяна на партийния, който създава орди от подчинени лакеи, без собствена мисъл, подчинени само на партийната воля. Трябва да се обединят родолюбиви българи с мисъл и идеи за спасяването на България. А професионалните политици трябва да разберат, че са слуги, а не господари.

Кризите са не само тежест, но и възможност. Шокът от тях може да върне способността на българите да мислят за обществото и народа, а не само за собственото си оцеляване.
Време е да осъзнаем, че Спасители няма и няма и да има. Ако си търсим спасители, ще намерим само господари.

Елена Гунчева