23.07.2024

Тази година в дневния ред на форума в Давос съвсем съзнателно беше включена темата за болестта „X“, която още не съществува, но вече привлича много внимание.

“Има неизвестни заболявания, които могат да се появят и въпросът е „кога“, а не „ако“, “ каза ръководителят на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Гебрейесус, говорейки на тема „Подготовка за болестта X“.

„Х“ още я няма, но СЗО вече даде точна прогноза: повече от 20 милиона могат да умрат от „Х“ от все още неизвестната болест.

Всъщност, много преди тазгодишния Давос, в САЩ и Европа започна активно да обсъжда „болестта X“, която можела да доведе до катастрофални последици. По подобен начин се всяваше паника и за Ковид.

Но този път целите са различни и истинската опасност дебне от друго място.

През юни 2023 преподаватели и студенти от Харвардския университет и Масачузетския технологичен институт проведоха научен експеримент – дали с помощта на изкуствен интелект може да се създаде опасен вирус, който теоретично може да причини истинска глобална смъртоносна пандемия.

От резултатите от експеримента могат да ни побият тръпки.

Уж за да тестват способностите на GPT-4, преподавателите дадоха на три групи студенти – всички без обучение по естествени науки – един час, за да видят как ще се справи машинният разум със задачата.

В рамките на позволеното време чатботовете услужливо информираха студентите за четири варианта за пандемия, после обясниха как патогените могат да бъдат синтезирани от геномна последователност и свързани със специфични протоколи и дори посочиха фирми, които биха могли да създадат персонализирани ДНК последователности без първо да проверяват за съмнителни поръчки.

Тези резултати показват как чрез изкуствен интелект могат да се създадат смъртоносни вируси, широко достъпни дори за хора с малко или никакво лабораторно обучение.

Изкуственият интелект сам определя кои структури във вируса трябва да бъдат променени, за да се произвеждат бойни количества от опасното оръжие.

Той посочи за пример Lassa, Ebola и Marburg, както и всякакви други патогенни вируси.

Нотабилите от Давос, разбира се, са абсолютно наясно с това какво са правили студенти и преподаватели в двата университета. Много е вероятно това да е и техен втори пилотен проект след като Ковид19 не успя да ги превърне в глобални господари.

Каква е целта им?

Оттук нататък те ще имат оправдание за всяване на тотално страх сред милиарди хора по земята заради опасността от лесно създаване на реална унищожителна пандемия с помощта на изкуствения интелект.

Малко е вероятно самите те скоро да я предизвикат, за да унищожат милиони хора и да се оправдаят, че примерно Иран я е изработил и разпространил, макар, че това също не е невъзможно.

По-скоро пряката цел на такъв предизвикан ужас е, ако не всички, то поне повечето държави в света да подпишат така нареченото глобално пандемично споразумение, което трябва да стане през май тази година.

Досега много страни се дърпаха от него, но новите “обстоятелства” може и да ги убедят да се включат.

Страните, които го подпишат, напълно ще прехвърлят своя суверенитет на СЗО, която оттогава ще стане де факто най-висш световен управителен орган. Това означава законна реална власт на глобалистите над целия свят.

Официално пандемичното споразумение е инициирано от Европейския съюз. В действителност зад него стоят до болка познатите ни глобални злодеи: Световният икономически форум, фондацията на Бил и Мелинда Гейтс, фондацията на Сорос „Отворено общество“ и т.н.

Пропагандата на страха вече върви. Дарио Амодей, главен изпълнителен директор на фирмата за изкуствен интелект Anthropic, каза пред Сената на САЩ , че има „значителен“ риск изкуствен интелект да направи всичко , необходимо за създаване на биологично оръжие.

И не е само Амидей. Тепърва нараства вълната на всявания страх.

Остава ни да се надяваме, че текущите процеси в света – войните, масовите протести и предстоящите избори в САЩ и Европа ще успеят да осуетят поредните гнусни планове на глобалистката върхушка.

Иван Спирдонов