18.05.2024

ПРЕКРАСНО, ЗЕЛЕНСКИ: НО – ЩО Е ОТЕЧЕСТВО!

„Всички те знаят:

„Отечеството

е в опасност!“

Прекрасно:

но – що е отечество?“

(„Септември“ – Гео Милев)

Всички ние – нормалните и трезвомислещи граждани – добре помним: какво се случи след разпада на СССР!

Всички ние добре помним, как Щатите прекараха наивния Горбачов – с устния и неизпълнен ангажимент: да не разширяват НАТО на Изток!

Всички ние добре помним: „Майдана“ и Виктория Нюланд на Киевския площад – дето раздаваше бисквитки и шоколадчета за окончателната и безвъзвратна победа на Щатите и за разгрома на Русия!

Всички ние добре помним: какви кървави злодеяния и безчинства ги вършехте сетне в Донбас и Одеса – чрез пронацистките образувания като „Азов“, „Десен сектор“ и т.н.!

Всички ние добре помним: как западняците си признаха, че са опитвали да спечелят време – чрез Минските споразумения – да пракарат отново Русия! И да подготвят Украйна за война с Русия – за защита не на украинските интереси, разбира се, а на Евроатлантическите такива!

Всички ние добре знаем и помним: как си се съгласил 2022г. и дори подписал предварителното Споразумение за мир с руснаците – но американците и англичаните ти забраниха да го изпълниш и прекратиш войната! Щото не им беше никак изгодно да престанат да те използват за Прокси срещу вечния им враг Русия!

Да браниш Отечеството си – е супер благородно дело!

Но ти дойде на власт – със заявката да спреш напрежението между Украйна и Русия! Помниш ли!

А откога една Украйна вече не е Русия, откога Киев, Одеса, Харков и Днепропетровск не са руски градове, въплътени неразривно и в руската литература и изкуство – това да не го коментираме!

Ако това беше битка на един достоен народ за свободата и независимостта на своето Отечество – ясно и яко, заслужава адмирации!

Но ти и твоята клика използвате цялата мощ – военна и пропагандна – на съвкупния Запад!

Янките и Западняците, дето пощуриха света чрез подопечните си медиини империи – за вашата „свещена кауза за защита на Отечеството“ ви!

Евроатлантиците, които ще се бият чрез вас, до последния „украинец“ – за своите собствени интереси, по целия свят!

„Всяка смърт е за тях развлечение,

всеки вопъл – шега.

Смърт, убийство и кръв!

Докога, докога?“

„Септември“ – Гео Милев)

Ясно и благородно – има герои – които са готови да жертват живота си за Отечеството – каквото и да значи това! Те заслужават уважение и респект!

Но насила да ги правиш „Герои на Украйна“ и „Слава на Украйна“, като пукнат – това е малко много гаднярско, подлярско и безчовечно! Питай близките им!

Вземи и местните българофоби и украинофили на фронта – от камарилата умнокрасиви и вечно „на правилната страна на историята“ жълтопаветници!

Но откъде-накъде ще мобилизираш насила граждани, които не споделят твоята идея, че иде реч за защита на „Отечеството“ – или просто се страхуват да не загубят най-ценното, живота си!

И всичко това в защита не на „Отечеството“ – а на колективния Запад, както се оказа!

Стотици хиляди жертви ти вече хвърли на олтара на измисленото си – Американско Колониално „Отечество“!

Наистина ли си мислиш и въобразяваш, че всичко това ще остане без последствия!

И че Американците ще те гушкат и закрилят вовеки и навсегда!

Кръвта на твоите собствени войници – ще призове за мъст срещу теб!

И срещу подобните на теб американски мекерета – по нашите земи – и по целия наш грешен свят!

НИКОЛАЙ РИЗОВ