18.05.2024

Признавам, че Денков е също толкова вреден, колкото Петков като премиер. Но не може да се отрече, че по времето на премиерстването на Петков, нацията тръпнеше в очакване на поредната нова дума, измислица или дървено желязо.

Ако си спомняте, през 2021 година от ПП предложиха договор за почтеност да се сключи с другите им партньори. Да напомня, че договорът за почтеност се предложи от субект, нагло излъгал за гражданството си в декларация до Президента и нарушил Конституцията. То все едно мадам на бардак да предложи декларация за девственост, с извинение.

След като минахме кУрУлация, напредъци и какво ли още не, тези дни Кирил Петков отново ни осветли с предложението си да си сключат договор за четири години с ГЕРБ, нещо като ротационен договор. Като си представя страните по този договор и си мисля, че ще бъде обявен за недействителен по презумпция, като евентуално подписан при липса на съгласие /от идиоти/, грешка, измама, при липса на представителна власта /то избирателите им съвсем за друго ги бяха изпратили там, ама…./. И подписан от хора, които за муцуна им се полага по пет години строг тъмничен!

Когато двама мошеника предлагат да сключат договор, единственото неясно е кой кого пръв ще прецака. А ако някъде в целия предлаган договор има думата „почтеност“, без съмнение вярващите ще очакваме гръм да удари съответните партийни централи, защото такава наглост се среща много рядко в историята.

Елена Гунчева-Гривова