08.02.2023

На празника на Св. Николай Чудотворец, десетина сбъркани хорица организирали протест пред едноимената руска църква в София. Едва ли някой извън храма щеше да разбере за гостуването на митрополит Антоний от Руската православна църква, отслужил празничната литургия заедно с ловчанския митрополит Гавриил, ако не беше „демонстрацията“ на тези сбърканяци да раздухат поредния изкуствен скандал в страната, напоително отразен от “големите” медии.

Вместо да проявят смирение, да влязат в храма и да се помолят за здраве, мир и спасение, тези съвременни юди решили да правят политически протест отвън, на който да разпъват вулгарни лозунги и да крещят грозни думи.

Изгубилите ума си сребролюбци не могат да различат политическото от духовното. Такива хора са готови да вдигат врява навсякъде, дори и вътре в самата църква.

Някой може би с право ще каже, че такива хора не заслужават внимание. Но аз се моля за тях. Моля се да се осъзнаят преди да са последвали трагичния край на библейския юда.

В днешни дни русофобията е “ресурс” с който нашите политици и журналисти търгуват доста умело.

Но макар някои по-бавно, вече всички започваме да осъзнаваме, че печелившите от тази търговия са някъде далече зад Океана, а губещите сме всички европейски граждани, в това число и ние българите.

Вчерашните протестъри няма да ги видите на протест срещу бездействието на държавата, оставяща болни български деца да умират поради липса на средства на родителите им да ги лекуват. Няма да ги видите и на протест срещу ниските заплати и пенсии, принуждаващи стотици хиляди българи да стоят на тъмно и студено поради невъзможност да си плащат битовите сметки. Професионалните протестъри няма да протестират срещу искането на ЕК да затворим ТЕЦ-овете си, което ще остави без работа около 12 000 души, и ще доведе България до недостиг на електроенергия и режим на тока. Те не намират за нужно да протестират срещу липсата на законодателство и безконтролния внос на зеленчуци и плодове, убил българското земеделие и превърнал България от страна, която хранеше половин Европа в страна вносител на плодове и зеленчуци. Няма да протестират и срещу това, че масово децата завършват неграмотни средното си образование, и на въпрос кои са Менделеев и Стамболов, половината ще отговорят, че са футболисти или инфлуенсъри.

Това са част от реални проблеми в държавата, които трябва незабавно да бъдат решени.

Само, че дневният ред на финансираните от чужбина политици, медии и НПО-та е друг, различен от проблемите на хората. Затова постоянно ни отклоняват вниманието с измислени герои и акции, като вчерашната.

Бог да пази България!

Станислав Недков