24.06.2024

Елена Гунчева - Гривова

Поредният цирк в Пловдив гостува в лицето на възлюбения на лелки и изпълнители на обществени поръчки бивш премиер Бойко Борисов. Той невинно се възмути от настоящия пловдивски кмет, когото самият той ни натресе преди четири години. Поводът ако си мислите обаче, че са зулумите в града, невижданата корупция, простотии и грешки в общината, много се лъжете. Поводът е ….стадиона. Ама жизнено важен ни е за пловдивчани тоя стадион, хората от сутрин до вечер за друго не могат да мислят! Естествено, дивият популизъм на Борисов отново се прояви на макс.

Из града се носят слухове, че Зико бил сложен на олтара за жертвоприношение, защото не отчитал в партийната каса. И бил толкова глупав, че даже и за себе си не вземал. Долна лъжа и клевета! Не са верни тез работи. Освен прилагателното, разбира се, винаги съм казвала ,че за да се краде, все пак и акъл се иска. Проблемът е съвсем друг. След корумпираното предишно управление на ГЕРБ в Пловдив и корумпираното сегашно управление, съчетано с пълна управленска импотентност, Борисов усеща, че губи Пловдив. А тук той има доста интереси. И потоци към черната партийна каса, разбира се. Борисов не е от жалостивите. Готов е незабавно да хвърли от шейната жертва на преследващите я гладни вълци, за да може сам да си отърве кожата. Както и го е правил много пъти. А Здравко Димитров не може да се защити и дори няма да опита.

Дали това е за добро? Ами не. Защото остава по-малко от година до изборите и Общински съвет ще избере заместник, ако Зико подаде оставка. Ако! Ако реши да не подаде, никой нищо не може да направи. Фантасмагориите на мутрата, че някой може да „освободи“ кмета, показват или пълна глупост и непознаване на закона, или умишлено лъгане на електората. Като нищо може и съчетание от двете. При доминация на ГЕРБ в Общинския съвет, нямам илюзии, че ще изберат някой читав за месеците до изборите наесен.

ГЕРБ досега една читава кандидатура за кмет не са предложили. Крадат, крадат, крадат. Това им е логото в Пловдив. Нямам илюзии и каква може да е бъдещата кандидатура. Опоскаха го тоя хубав град корумпетата. Но голяма част от бизнеса е на хранилка или е заплашван от партията. Който не гласува за тях, ще е изхвърлен извън хранилката или ще го приключат с проверки и натиск. Друга част от града пък се контролира по свински и панаирджийски. Пловдив почти не се развива. Няма стратегия, няма мисъл, само бясна корупция и некадърни решения.

Сега много народ преди изборите точно се присети, че в Пловдив се извършвали едни срамни сделки. Браво, бре, сетила се Мара да се побара. Сливи ли имахте в устата досега? Някои от най-кресливите дори много добре знаеха за сделките, защото се въртяха около ръководството в общината. Ама тогава странно защо мълчаха. Сега обаче идват избори. Крясъците ще бъдат уплътнени в гласове. И нова тълпа общински съветници, голяма част от които подставени хора на наши хора, неразбиращи и усвояващи, ще вземат решенията за града ни. Заедно с поредния нефелен кмет…..

Елена Гунчева-Гривова