23.07.2024

Когато две години ни излязоха пришки по езика да обясняваме, че ваксините срещу ковид-19 не са достатъчно изпитани и не са необходими, бяхме обявени за врагове на човечеството, едва ли не престъпници. Генерал-доктори ни обясняваха как всички яко ще измрем, ама ей ся ще измрем, ако не се набоцкаме – първа, втора, трета, бустерна, супербустерна и т.н. Е, аз го изкарах ковида и то три пъти. Вкъщи, на витаминчета и колдрекс. Не умрях за голяма мъка на враговете си. Даже и в болница не се наложи да отида. В Комисия по здравеопазването пяна ми излезе на устата да питам дали ваксините са изпитани и защо поръчваме толкова големи количества, при положение, че няма желание у българите да се ваксинират и това стана ясно още в самото начало.

Да, ама не! Трябваше да се поръчат, за да се усвоят едни милиони. Май миналата година 750 милиона лева бяха предвидени в бюджета за мерки срещу ковида, от които доста голяма част – около 264 милиона, за ваксини. Колко дарихме /ама решенията се вземаха тайно/, колко бракувахме, не ми се говори, то вече стана ясно.

Въпросът ми е: КОЙ ЩЕ ПОНЕСЕ ОТГОВОРНОСТТА за това стопанско престъпление. Да напомня Наказателния кодекс: Чл. 220. (1) Длъжностно лице, което съзнателно сключи неизгодна сделка и от това произлезе значителна вреда за стопанството или за учреждението, предприятието или организацията, които то представлява, се наказва с лишаване от свобода от една до шест години, като съдът може да постанови лишаване от право по чл. 37, ал. 1, точка 6.

Един осъден, бре, барем един осъдете! В България е разграден двор – всеки влачи, диря няма, осъдени няма. Съвсем съзнателно едни министри и депутати взеха решение, което уврежда много сериозно бюджета на държавата ни. И никой дори не разследва кой е виновен. Защото виновни има. Не е като да не са знаели! Докога ние – народа, ще плащаме за грешките на политиците? И в чии джобове са отишли комисионните? Ще се разследва ли кой ще е отговорен за евентуалното плащане на неустойки при прекратяване на договора за доставка на ваксини? Или пак всички са невинни…..и богати.

Знаете ли колко българи умират на година заради липса на пари за лечение?!? Знаете ли, бре, мръсници? Знаете ли за колко деца се събират дарения в кутии по магазини и църкви, за да могат родителите им да платят операция, която ще им спаси живота? Знаете ли колко българи умират, защото не могат да си позволят скъпи операции и лекарства? ВИЕ ГИ УБИВАТЕ!

Не само ме е срам от вас. Бясна съм ви. Защото виждам престъплението, виждам престъпниците, но не виждам справедливостта.

Елена Гунчева-Гривова